Eerste Radisson RED & Radisson hotel op luchthaven Oslo

Het eerste Radisson RED & Radisson hotel in Noorwegen is geland op de luchthaven van Oslo. De nieuwe dual-branded opening wordt het grootste hotel op de luchthaven, met meer dan 500 kamers en een nieuw conferentiecentrum, gelegen op slechts een steenworp afstand van de luchthaventerminals.

Radisson RED Oslo Airport en Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport bieden gasten de mogelijkheid om te genieten van zowel de speelse draai die het Radisson RED-merk geeft aan conventionele hotelovernachtingen – door hotels nieuw leven in te blazen door middel van een warme en levendige sociale scène, opvallend design en prachtige fotografie – als van het Scandinavische design van het Radisson-merk, de natuurlijke, warme ruimtes en de doordachte details.

Het hotel biedt een synergie van twee iconische merken, waarbij de twee hotels en hun gedeelde openbare ruimtes de gasten trakteren op een opwindende reeks diensten die passen bij elke levensstijl en planning. Gerenoveerde kamers en faciliteiten bieden een harmonieus en comfortabel verblijf en uitzicht op de landingsbaan van de luchthaven. Radisson RED Oslo Airport trekt met een gedurfde en levendige look, een jonger publiek aan met 214 stedelijke kamers met luxe accenten, on-demand diensten en een hippe loungeruimte ontworpen voor werk en ontspanning. Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport, aan de andere kant, presenteert 300 kamers met zachte, neutrale tinten, natuurlijke materialen en harmonieuze ontwerpen geïnspireerd door de Scandinavische manier van leven. In beide hotels maken het prachtige uitzicht op de landingsbaan en de hoge kwaliteitsnormen van elk verblijf een belevenis.

In het hart van het hotel kunnen gasten het levendige restaurant en de bar van het hotel ontdekken, GAMO, perfect om collega’s, zakenpartners of vrienden te ontmoeten voor ontbijt, lunch, diner of lokaal gebrouwen bier in de lounge. Het wereldwijd geïnspireerde menu bevat internationale favorieten met een vleugje Noors cultureel erfgoed. De chef-koks zijn er trots op dat ze de best mogelijke lokale Noorse producten gebruiken om de gasten te laten proeven van de echte Noorse gastvrijheid en smaken. Tot de kenmerkende gerechten met lokale ingrediënten behoren elandworst in een briochebroodje en gegrilde zalmfilet met lokale Noorse kazen. Het menu heeft ook een gevarieerde veganistische selectie.

Radisson RED Oslo Airport, dat een draai geeft aan het normale met een opvallend design, werkt samen met het Noorse Kistefos Kunstmuseum die zal leiden tot gunstige synergieën voor beide merken en doelgroepen. De samenwerking zal de kernwaarden van het Radisson RED merk versterken en brengt de verbinding tussen de lokale kunstscène en de gastervaring, zowel in het hotel als op digitale platforms. De samenwerking tussen Radisson RED Oslo Airport en Kistefos, die gasten een speeltuin voor kunst en cultuur biedt, zal dit verder versterken door de lokale kunstscene dichterbij te brengen en plekken in de omgeving aan te wijzen waar kunst kan worden beleefd. Met een unieke locatie in de Noorse bossen, op 45 minuten rijden van Oslo Airport, biedt Kistefos architectuur van wereldklasse, industriële geschiedenis, kunsttentoonstellingen en een indrukwekkende beeldentuin in een schilderachtige omgeving. De bekroonde galerie ‘The Twist’, is een galerie, een brug over de rivier en een beeldhouwwerk in één en werd door de New York Times een “must-see culturele bestemming” genoemd.

Het conferentiecentrum van Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport beschikt over 52 goed uitgeruste flexibele vergaderzalen, waaronder boardrooms, ruimten van verschillende grootte met flexibele zitplaatsen, slimme designdetails, ultramoderne audiovisuele apparatuur en gratis, snelle Wi-Fi. De vergader- en evenementenruimte is verdeeld in drie secties met aparte break out-ruimtes die ook voor verschillende evenementen kunnen worden gebruikt. Daarnaast heeft de balzaal van 236 m² met 480 m² pre-functionele ruimte een capaciteit voor maximaal 220 gasten.

Radisson RED Oslo Airport en Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport hebben een eigen pad tussen het hotel en de luchthaventerminal en liggen op slechts enkele minuten van zowel de terminals als de luchthaventrein, die gasten in minder dan 20 minuten naar het centrum van Oslo brengt.