Eerste skiërs welkom in Val Thorens

Hoogste skigebied in Europa opent deel van zijn pistes

Het blijft sneeuwen in de Franse Alpen én de vriestemperaturen houden aan. En dat is heel goed nieuws voor wintersportfans, want zij kunnen een week vroeger dan gepland de latten aanbinden in Val Thorens. Het hoogste skigebied in Europa – dat het nieuwe wintersportseizoen officieel inluidt op 25 november – stelt een deel van zijn pistes nu zaterdag al open. Perfect om het populaire skioord een week lang te verkennen aan een voordelig tarief.

Naar goede gewoonte opent Val Thorens, op 2.300 meter hoogte, als eerste het nieuwe wintersportseizoen. Het openingsweekend ‘La Grande Première’ staat gepland op 25 en 26 november, maar toch kan je al vroeger naar beneden glijden. Door de gunstige weersomstandigheden – veel sneeuwval en aanhoudende vrieskou – heet Val Thorens vanaf nu zaterdag de eerste skiërs en snowboarders welkom.

Justine Taglang, Val Thorens Tourism Officer: “Een deel van het skigebied Val Thorens-Orelle is toegankelijk vanaf 18 november. Concreet gaat het om de Funitel Péclet, de Cascade-stoeltjeslift en alle sneeuwmatten vanuit Val Thorens, van 9 tot 16.45 uur. De teams van de skiliften en pisteservice werken nog de hele week door om het volledige skigebied op zaterdag 25 november te openen voor ‘La Grande Première’. Tijdens de pre-openingsweek kunnen skiërs alvast de pistes verkennen aan een voordelig tarief van 20 euro per dag. We kijken ernaar uit om de eerste wintersporters in Europa te verwelkomen.”

Naast de gunstige weersomstandigheden is ook de hoge reserveringsgraad van vakantiegangers een veelbelovende start van het seizoen. De cijfers spreken voor zich met een gemiddelde bezettingsgraad van 57,2% (op 14 november), waardoor Val Thorens zich aan de top van de Franse skiresorts plaatst. Met een gemiddelde bezettingsgraad van 76,3% voor het hele seizoen claimde Val Thorens in 2022-2023 alvast de eerste plaats onder de Franse skiresorts.

Steeds meer wintersporters vinden de weg naar het hoogste skigebied in Europa (ruim 80% van de pistes ligt boven 2.300 meter) met het langste ononderbroken skiseizoen in Europa (van 25 november tot 5 mei) en gemiddeld 6 meter sneeuw per winter. Ook dit jaar is Val Thorens trouwens gastheer voor de Wereldbeker ski-alpinisme (24-26 november) en een etappe van de Ski Cross World Cup (7-8 december).

Informatie vooropening Val Thorens: https://www.valthorens.com/nl/temps-fort/pre-ouverture-de-val-thorens/