Eerste stijging aantal passagiers op BSCA

256.355 passagiers geregistreerd in juni 2021 – Na maanden waarin de wereldwijde luchtvaartsector een aanzienlijke daling van het passagiersverkeer kende, noteerde Brussels South Charleroi Airport in juni 2021 een lichte stijging van het luchtvaartverkeer. 256.355 passagiers reisden via de tarmac van Brussel-Charleroi. Hoewel deze cijfers bemoedigend zijn, kende de luchthaven nog steeds een daling van 66% van het verkeer in vergelijking met de resultaten van juni 2019.

In juni 2021 verwelkomde Brussels South Charleroi 256.355 passagiers, ofwel een daling van het totale aantal passagiers met 66% vergeleken met juli 2019. In dezelfde periode van 2019 reisde 757.525 passagiers via het tarmac van BSCA. Hoewel de eerste grote golf van mensen die op vakantie vertrokken voornamelijk plaatsvond in de tweede helft van juni, is het aantal bestemmingen op de mededelingenborden van de terminal geleidelijk toegenomen tot een gemiddelde van 140 vluchten per dag deze zomer, waarvan 70 vertrekkende vluchten. Voortaan kan u naar meer dan 200 bestemmingen vliegen vanaf Brussels South Charleroi Airport en 90% van de capaciteit die in 2019 werd aangeboden, wordt dit jaar gewaarborgd.

De top 5 van bestemmingslanden in juni waren Spanje, Italië, Frankrijk, Marokko en Griekenland. Wat de commerciële bewegingen betreft: er werden 2.799 bewegingen geregistreerd, een daling van 48% in vergelijking met juni 2019 (5.364 geregistreerde commerciële bewegingen in juni 2019).

Het eerste semester 2021 stond nog steeds in het teken van het verbod op niet-essentiële reizen. Deze beperking werd in april jongstleden opgeheven, een belangrijk moment in de geleidelijke hervatting van het passagiersverkeer op de luchthaven. Tijdens de eerste helft van het jaar noteerde Brussels South Charleroi Airport een daling van het passagiersverkeer met 87%. De luchthaven registreerde 513.198 passagiers, tegenover 3.933.159 in 2019.

Het aantal geregistreerde commerciële bewegingen daalde met 71%, met 8.019 bewegingen (27.944 geregistreerde bewegingen in het eerste semester van 2019).

Deze zomer werden 8 nieuwe routes ingehuldigd vanaf Brussels South Charleroi Airport, waaronder één route die wordt geëxploiteerd door de 10de luchtvaartmaatschappij die actief is op het tarmac van BSCA, Eurowings.

Nieuwe routes:

– Eurowings: Brussel-Charleroi – Pristina (Kosovo), met één vlucht per week. – Air Belgium: Brussel-Charleroi – Curaçao via Fort-de-France, met twee vluchten per week. – Air Corsica: Brussel-Charleroi – Figari (Corsica, Frankrijk), met twee vluchten per week. – Wizz Air: Brussel-Charleroi – Sarajevo (Bosnië-Herzegovina), met twee vluchten per week. – Ryanair: Brussel-Charleroi – Zagreb (Kroatië), met twee vluchten per week, Brussel-Charleroi – Heraklion (Griekenland), met twee vluchten per week, Brussel-Charleroi – Zakynthos (Griekenland), met één vlucht per week en Brussel-Charleroi – Santorini (Griekenland), met twee vluchten per week.

Brussels South Charleroi Airport werkt regelmatig zijn website bij voor alle vragen met betrekking tot de veiligheid, het onthaal van de reizigers of informatie over de voorbereiding van uw reis.http://www.brussels-charleroi-airport.com.

Het is ook mogelijk om het hele COVID-19 plan van de luchthaven te raadplegen via de link https://www.brussels-charleroi-airport.com/fr/FAQ-COVID19