Eeuwfeest La Mamounia- Marrakesh

La Mamounia, het emblematische hotel in Marrakech, viert dit jaar zijn honderdste verjaardag. Naar aanleiding van dit eeuwfeest onderging het hotel een uitzonderlijke renovatie onder leiding van Patrick Jouin en Sanjit Manku. Deze renovatie verhief het hotel naar een ongezien niveau en gaf het zijn charme van weleer terug.

De Chandelier du Centenaire is geïnspireerd op traditionele juwelen met de naam ‘tamazight’, die generaties lang in de familie blijven. De lichtgevende sculptuur bestaat uit twee reusachtige ‘halssnoeren’. Het binnenste element is gemaakt met Moorse arabeskversieringen. Het bestaat uit rood koordenwerk met meer dan vijfhonderd hangertjes van argentaan en zilver die volledig met de hand zijn gemaakt door Marokkaanse ambachtslieden, die ze hamerden, ciseleerden en van reliëf voorzagen.

De bar Majorelle

Patrick Jouin en Sanjit Manku lieten zich hier inspireren door het fresco van de schilder Jacques Majorelle, die bekendstond om zijn emblematische gele en groene motieven. De uitbreiding van de ruimte wordt kracht bijgezet door het glazen lichtspel in de grote hal. Het lichtspel verandert de hele dag door dankzij de prachtige vitrines die de hal vergezellen tot aan de tuinen, waardoor dit bijna een illusie lijkt. Het decor en het meubilair blijven in harmonie dankzij de artdecostijl van de verschillende elementen en de piramidevorm van het Majorelle-fresco. Het interieurontwerp past perfect bij het werk van de schilder en schept zo een harmonieus geheel.

La Mamounia, het emblematische hotel in Marrakech, viert dit jaar zijn honderdste verjaardag. Ter gelegenheid hiervan heeft het hotel een ontwerpwedstrijd georganiseerd met de titel “Vertel me over La Mamounia in zes borden”. Deze unieke wedstrijd begon op 14 november 2022 en eindigde op 31 januari 2023. De winnaar, gekozen na beraadslaging door een prestigieuze jury gedurende 2 dagen, werd Adam Amzadaou van Art’Com Sup Casablanca. De jury was vooral onder de indruk van het ontwerp van zijn bord. Volgens de jury “het verhaal van La Mamounia op een innovatieve en poëtische manier”.

La Mamounia, een van de meest prestigieuze hotels ter wereld, grijp de kans om niet alleen een eeuw uitmuntendheid te vieren, maar ook de uitzonderlijke inzet van een van zijn meest emblematische medewerkers: de portier. Deze mascotte van de honderdste verjaardag van La Mamounia symboliseert het hartelijke onthaal zodra de deuren van het legendarische hotel opengaan. BAWAB, dat portier betekent in het Darija, belichaamt de geest en ziel van La Mamounia doorheen zijn honderdjarige geschiedenis.

De mascotte BAWAB is niet alleen mooi om naar te kijken. Hij is ook een streling voor de neus, want hij verhult een concentraat van het typische parfum van La Mamounia, op basis van cederhout en dadels.

LA MAMOUNIA – Avenue Bad Jdid – 40040 Marrakech-Medina, Maroc – www.mamounia.com