Emirates onthult het paviljoen voor Expo 2020 Dubai met aandacht voor de toekomst van de commerciële luchtvaart

Luchtvaartmaatschappij pakt uit met de constructie van een op mobiliteit geïnspireerd paviljoen – Rijke bezoekerservaring rond de toekomst van vliegreizen

Emirates, Premier Partner en de officiële luchtvaartmaatschappij van Expo 2020 Dubai, onthulde zopas de concepten voor design en bezoekerservaring van het ultramoderne paviljoen voor het 6 maanden durende mega-evenement. Het ontwerp en de bezoekerservaring van het Emirates Pavilion maken gebruik van interactieve technologieën en focussen op de toekomst van de commerciële luchtvaart. Emirates verlegt grenzen met het paviljoen en begon al in maart 2019 met de bouw.

Zijne Hoogheid Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive, Emirates Airline & Group: “We zijn ongelooflijk trots om vandaag de eerste details van het Emirates Pavilion te onthullen, die de thema’s van Expo Dubai 2020 benadrukken. Het doel van ons paviljoen is heel erg in lijn met die van Expo 2020 Dubai, namelijk: verbindingen stimuleren, ervaringen creëren en creativiteit en innovatie bevorderen, hetgeen een engagement voor een betere toekomst stimuleert. De toekomstgerichte ervaringen zullen het beste benadrukken van wat nog moet komen in de luchtvaart en zullen een platform zijn om te laten zien hoe belangrijk mobiliteit is voor de wereld van vandaag en in de toekomst.

“Emirates en het bredere transportecosysteem in de VAE zullen een belangrijke rol spelen bij het aanbod van connectiviteit voor een succesvolle Expo 2020. De impact van de transport-, hospitality- en toerismesector zal aan de economie van de VAE AED 16,4 miljard bijdragen, hetgeen de vitale rol van deze industrieën, die mensen samenbrengt en barrières weghaalt, benadrukt. ”

Hare Excellentie Reem Al Hashimy, UAE Staatssecretaris voor Internationale Samenwerking en Directeur-generaal van Bureau Expo Dubai 2020: “We zijn verheugd om de hele wereld samen te brengen om dit ongelooflijke mega-evenement te komen ervaren. Al bijna 170 jaar lang hebben World Expos mensen samengebracht, geinspireerd en doen versteld staan over de toekomst met innovatie, cultuur, kunst, eten en plezier. Vliegen heeft het de mensen mogelijk gemaakt om alles wat de wereld te bieden heeft, te ervaren. Expo 2020, en Emirates als onze officiële luchtvaartpartner, zullen dit alles samenbrengen in 2020 en op één plaats, Dubai. Het Emirates Pavilion zal het ongelooflijke verhaal vertellen over de rol die de luchtvaart zal blijven spelen bij het transformeren van mobiliteit en het vormgeven van onze toekomst.”

Expo 2020 Dubai vindt plaats van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021 en is een ‘must’ voor bezoekers. Het biedt een scala aan unieke ervaringen in 192 landelijke paviljoens, en een verpakt amusementsprogramma met dagelijkse live-evenementen, optochten, muziek- en culturele festivals, inspirerende gesprekken en workshops en meer. Liefhebbers van eten en fijnproevers die op zoek zijn naar innovatieve eetconcepten, kunnen keukens uit alle uithoeken van de wereld proeven, met meer dan 200 eetgelegenheden, van casual food truckconcepten tot gastronomisch en 34 foodconcepten ‘nog nooit eerder gezien’ in Dubai.

The Emirates Pavilion.

Geleid door de drie thema’s van Expo 2020 Dubai: mobiliteit, kansen en duurzaamheid, werd het Emirates Pavilion ontworpen om de dynamische lijnen van vliegtuigvleugels te weerspiegelen die klaar zijn om te vliegen. De 26 schuine architecturale vinnen die het gehele paviljoen bedekken, bevatten meer dan 800 meter LED-verlichting om multizintuiglijke effecten en bewegingen over de structuur te creëren, die door lichtshows elke nacht tentoongesteld worden tijdens de Expo. De nieuwste fabricagetechnieken, bouwtechnieken en duurzame ontwerpelementen zullen worden gebruikt, zoals geïntegreerde zonnepanelen, duurzame off-site constructie, responsieve zonwering en een groen landschap aan zowel de binnen- als buitenkant van het Emirates Pavilion.

De multifunctionele structuur van 3,300m² en met 3 verdiepingen, zal zich vlakbij het VAE-paviljoen bevinden en op loopafstand van het Al Wasl-paviljoen, het epicentrum van de Expo 2020 Dubai-site. Het Emirates Pavilion heeft de capaciteit om tijdens Expo 2020 Dubai meer dan 56.000 bezoekers per maand te verwelkomen.

Bezoekerservaring

Het Emirates Pavilion biedt een kijkje in de veranderende wereld van de commerciële luchtvaart en zal helpen de discussie te voeren over de kracht van mobiliteit en de vooruitgang daarvan, zowel in de lucht als op de grond, wat uiteindelijk wereldwijd de fysieke connectiviteit van mensen en producten op een moderne, efficiënte en milieuvriendelijke manier mogelijk maakt. Het interieur van het Emirates Pavilion heeft een ingesloten constructie waardoor natuurlijk daglicht de ruimte binnen kan komen en het energieverbruik beperkt wordt. Inspireren staat centraal en wordt gestimuleerd door interactie tijdens het bezoek. Op de tweede verdieping van het Emirates Pavilion komt een auditorium voor sprekerssessies en branche-evenementen, en de derde verdieping krijgt een speciale skygarden voor bezoekers om van de natuurlijke omgeving en groene open ruimtes te genieten.

Het Emirates Pavilion zal het verhaal vertellen over hoe de commerciële luchtvaart er in de toekomst uit zou kunnen zien – door middel van onderwerpen als vliegvaardigheid, vooruitgang in motortechnologieën, nieuwe ruimtevaartmaterialen die de prestaties verhogen en het brandstofverbruik verminderen, innovatieve rompinterieurs gericht op het verhogen van passagierscomfort en -welzijn, en de toekomst van de passagierservaring op luchthavens.

Aan de hand van de basisprincipes van de aerodynamica en de vier vluchtkrachten (lift, slepen, gewicht, stuwkracht) kunnen bezoekers de wetenschap achter de vlucht begrijpen en meer leren over de basisprincipes van de luchtvaart. Met ruimtevaart design dat voortdurend probeert manieren te vinden om de vlucht tot het uiterste te laten gaan, zullen bezoekers ook ontdekken hoe snel verschillende technologische ontwikkelingen vooruitgaan.

Zal de toekomst van motoren elektrisch zijn? Dit is een van de vragen die zullen worden besproken als bezoekers meer te weten komen over de vooruitgang die wordt geboekt bij voortstuwing van de motoren en stuwkracht voor de volgende generatie vliegtuigen, en geavanceerde aandrijfsystemen die de stuwkracht vergroten en minder branden om de uitstoot te verminderen. Het Future Lab onderzoekt innovatieve metalen en composietmaterialen die worden ontwikkeld, verbeterd en opgenomen om betere vliegprestaties te bieden. Of het nu lichter is met meer kracht en minder corrosie om uiteindelijk het brandstofverbruik te verbeteren, deze materialen kunnen de bouwstenen worden voor het vliegtuig van morgen.

De romp van morgen zal bezoekers inzicht geven in de fenomenale transformatie die plaatsvindt in de wereld van het interieur van de cabine. Of het nu gaat om technologie, materialen of ruimtelijk ontwerp, de toekomst van het ontwerp van een vliegtuigcabine zal comfort en passagierswelzijn naar een ander niveau brengen en opnieuw definiëren hoe wij vliegen ervaren. Bezoekers kunnen dynamische zitopstellingen en ergonomie, meeslepende ervaring aan boord, intelligente interfaces, ruiten zonder ramen en de technologie achter ‘slimmere stoelen’ verkennen.

Voordat passagiers zelfs aan boord gaan, transformeren toekomstige technologieën op luchthavens onze reiservaring. Emirates Pavilion-bezoekers kunnen een biometrisch end-to-end passagiersverwerkingssysteem verkennen, dat niet alleen gebruik maakt van irisherkenning, maar ook onderzoek doet naar de opkomst van draagbare technologieën, evenals meerdere biometrische gegevens en systemen voor menselijke herkenning, zoals hersenscanning en spraakherkenning biometrie. Ten slotte zullen bezoekers worden uitgedaagd om hun ideale vliegtuig van de toekomst te creëren en te configureren, waarbij ze geselecteerde technologieën en persoonlijke voorkeuren combineren voor keuzes van vleugels, romp, motor en andere elementen om hen te helpen hun eigen ervaring te definiëren.

Geschat wordt dat 70% van de bezoekers vanuit andere landen naar het 6 maanden durende evenement Expo 2020 Dubai zullen reizen. Emirates’ netwerk van 158 bestemmingen in 86 landen zal helpen om die mobiliteit te faciliteren en om de Expo te ondersteunen bij het aantrekken van 25 miljoen bezoeken via zijn marketingkanalen. Van de 192 landen die hun deelname aan de Expo 2020 hebben bevestigd, zal Emirates helpen bij het faciliteren en aanbieden van connectiviteit met rechtstreekse vluchten naar 67 van de deelnemende landen. De luchtvaartmaatschappij blijft mogelijkheden van nieuwe vluchtverbindingen naar Dubai evalueren.