Es Portal Hotel Gastronomic – Costa Brava

 

Es Portal Hotel Gastronòmic heeft 8 kamers en een suite met uitzicht op het prachtige landschap van de Empordà. Het is gelegen in Pals, in de buurt van het middeleeuwse stadje, in een volledig gerenoveerde 16e-eeuwse boerderij maar met behoud van de bouwelementen van de gotische renaissance. Bezieler van het hotel is chef-kok Joan Carles Sanchez die samen met zijn vrouw Susanna Figueras eigenaar is van het complex.

Es Portal Hotel Gastronómic bevindt zich in een bevoorrechte omgeving: de Costa Brava, de nabije Montgrí Medes-eilanden en het natuurpark Baix Ter. Dichtbij authentieke juwelen die het historische en artistieke erfgoed vormen van de Empordà, maar ook in de nabijheid van golfbanen en speciale evenementen.

Bij de verhuizing van het restaurant naar deze 16e-eeuwse volledig gerenoveerde boerderij eind 2013, stond men voor zeer belangrijke uitdagingen. Verder bouwen aan een gastronomisch project en tegelijk het beheer behartigen van een klein charmant hotel in het hart van het Empordanet. Hierdoor kreeg het gastronomisch project ‘Portal of Mar Restaurant’  een nieuwe naam. Bovendien kon men door het beheer van een klein hotel in een eersteklas toeristenbestemming, de gasten het hele jaar door een perfecte service bieden. Medio 2014 werd de gastronomische certificering behaald. Deze certificering legt speciale nadruk op hoge kwaliteit, met hoge kwaliteitsnormen, met kwalitatieve voornamelijk lokale producten. Eind maart 2017 nam Es Portal Hotel Gastronòmic het management over van het Palau del Mirador Restaurant, gelegen in Torroella de Montgrí.

Es Portal Gastronomic Hotel maakt deel uit van de Small Hotels of Catalonia, dat kleine, individuele hotels samenbrengt die verspreid zijn over het ganse Catalaanse grondgebied.

Es Portal Restaurant serveert meerdere gerechten op basis van rijst verbouwd in Pales door Arròs uit Estany de Pals, maar selecteert ook vis uit de beste vismarkten van de Costa Brava. De op het product geïnspireerde Empordà-keuken van chef-kok Joan Carles Sànchez wordt aangevuld met een zorgvuldige selectie van DO Empordà-wijnen maar ook van andere kwalitatieve wijnproducerende gebieden. .dscn1634

Es Portal Restaurant maakt deel uit van de gastronomische gemeenschap Cuina de l’Empordanet, met als doel de gastronomische kwaliteit van de regio promoten en de Empordà te identificeren als een topgastronomische bestemming. Es Portal Gastronomic Hotel draagt ook het label “Cuina Catalana”, een initiatief dat de continuïteit van de Catalaanse keuken garandeert en het gebruik van lokale en seizoensgebonden producten op het menu promoot. Het label zorgt ook voor de diversiteit van de ingrediënten, de promotie en verdediging van de landelijke omgeving en eraan verbonden rurale werkzaamheden.

Chef Joan Carles Sanchez is medeorganisator en co-promotor, samen met andere topchefs uit de regio van verscheidene culinaire activiteiten zoals de Pals Elvers gastronomische dagen, de gastronomische truffeldagen in Pals, en ondersteunt tal van andere gastronomische en culinaire activiteiten om de lokale en Catalaanse gastronomie verder uit te dragen. .

De keuken van Es Portal is trouwens de erfgename van een lange culinaire traditie geboren in de jaren 50 in Can Falettavern, het vissersdorpje van de Estartit. De keuken accentueert zich op ‘weinig bereisde’ producten van lokale producenten, die zijn opgenomen in de kwaliteitscatalogus Terra Products. Rijst, uitsluitend gemaakt van geselecteerde rijstvariëteiten lokaal geteeld uit Estany de Pals, is een van de sterproducten. Om deze reden werd de kaart deels afgestemd op rijst, een lokaal product dat op slechts enkele meters van het restaurant wordt verbouwd. De creaties werden uitgewerkt met de variëteiten Bahia, Nembo, Carnaroli, Bomba en Akita Komachi.

De wijnen van Es Portal Gastronomic weerspiegelen de toewijding aan het gebied, met tal van verwijzingen naar de plaatselijke DO Empordà Priorat, Montsant, Penedès, zonder de Rioja, Ribera del Duero, Toro, Bourgogne of de Côtes de Provence te vergeten.

Es Portal Hotel Gastronòmic heeft ook verschillende buitenruimtes, zoals het zwembad, een grote tuin, een terras of een tuin. Binnenin kun je werkbijeenkomsten, presentaties op klein formaat en andere soorten evenementen organiseren maar men kan er vanzelfsprekend gewoon genieten van de rust en schoonheid van het huis en de omgeving.

Es Portal Hotel Gastronomic – Ctra de Pals 3 – Torroella de Montgri 17 – 17256 Pals

www.esportalhotel.com – tel  00.34.972. 63 65 96