Ethiopian airline group viert 75ste verjaardag

Ethiopian Airline Group, de grootste pan-Afrikaanse luchtvaartgroep, vierde op 8 april 2021, haar 75e verjaardag. Ethiopian maakte zijn eerste internationale vlucht op 8 april 1946 naar Cairo. Sindsdien heeft de luchtvaartmaatschappij de ups en downs van de luchtvaartindustrie en de uitdagingen die uniek zijn voor Afrika overwonnen om uit te groeien tot Afrika’s grootste, meest winstgevende en bekroonde luchtvaartgroep. Ethiopian geeft het startschot voor een jaar lang feestvieren onder het thema “Celebrating 75 Years of Excellence”.

De heer Tewolde GebreMariam, CEO van Ethiopian Airlines Group, zei: “Nu we 75 jaar uitmuntendheid vieren, maken we de balans op van wat we in driekwart eeuw hebben bereikt. Tot de vele primeurs die Ethiopian heeft geïntroduceerd, behoren het eerste straalvliegtuig in Afrika, de eerste lijnvlucht van Oost-Afrika naar West-Afrika, de eerste luchtvaartmaatschappij van het westelijk halfrond die naar China vloog, de eerste lijndienst tussen de hoofdsteden van de dichtstbevolkte landen ter wereld (van New Delhi naar Beijing), de eerste luchtvaartmaatschappij in Afrika die de B767, B777-200LR, B787 (de Dreamliner) en later de A350 in Afrika introduceerde. Vandaag staat onze sector voor een ernstige uitdaging, namelijk COVID-19. De weg die wij hebben gekozen om deze uitdaging aan te gaan is de broekriem aanhalen, onze manier van zaken doen veranderen en wendbaar zijn. Wij zijn nog steeds de enige commerciële luchtvaartmaatschappij die niet om een financiële reddingsoperatie van de overheid heeft gevraagd en geen enkele werknemer heeft ontslagen. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om ons engagement voor een duurzame luchtvaart te bevestigen en met alle belanghebbenden te blijven samenwerken om de luchtverbindingen van Afrika te verbeteren. Terwijl ik alle Ethiopische families feliciteer, wil ik onze gewaardeerde klanten bedanken voor hun sterke stem van vertrouwen, hun loyaliteit en steun.”

Ethiopian schrijft haar succes toe aan de vier pijlers van haar groeistrategie. Deze pijlers zijn de ontwikkeling van het menselijk potentieel, een moderne vloot, de ontwikkeling van infrastructuur en technologie. Het zal zich blijven concentreren op deze pijlers met hernieuwde nadruk op duurzaamheid. Ethiopian zal ook blijven samenwerken met andere Afrikaanse luchtvaartmaatschappijen en regeringen om een robuuste, concurrerende luchtvaartindustrie in Afrika te creëren door zijn technische en managementexpertise te delen.