Ethiopian airlines: elke dag vlucht vanuit Brussel naar Ethiopië

Zelfs nu ten tijde van de pandemie is er elke avond een vlucht vanuit Brussels Airport naar Addis Abeba. Na 6 uur ½ vliegen ben je in Bole International, de nationale luchthaven van Ethiopië. Het is een comfortabele luchthaven met een nieuwe passagiersterminal voor verbindingen naar Tanzania, Kenia, Zuid-Afrika, Namibië, de Victoria Falls, enz.

Ethiopian Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij in Afrika, is al langer gekend om haar uitstekende service. Zelfs in deze tijden is er elke avond een vlucht vanuit Brussel naar de Ethiopische hoofdstad. En naast hun uitstekende service en preventieve hygiënemaatregelen bieden zij een wel erg bijzondere en uitgebreide dekking i.v.m. COVID-19.

Bole International, de nationale luchthaven van Ethiopië, is een comfortabele luchthaven met een nieuwe passagiersterminal. In de terminal zijn er nadrukkelijke bio security- en bio safetymaatregelen van toepassing. Bole International is net zoals Brussels Airport de hub voor distributie voor farmaceutische producten, maar dan voor Afrika. Het is nu wachten op het – hopelijk snel beschikbare – nieuwe COVID-19 vaccin.

Sinds de uitbraak van COVID-19 is Ethiopian Airlines blijven doorvliegen met hun passagierstoestellen, maar dan om extra cargo te vervoeren. In april vertrokken er soms zelfs 2 vluchten per dag in Brussel om hulpgoederen naar Afrika te brengen. Dat naast hun normale full freighters die vanuit Brussel meermaals per week naar bestemmingen als Johannesburg, Hong Kong, Dubai, Zhengzhou en Shangai vliegen. Naast de vluchten vanuit Brussel heeft Ethiopian Airlines ook nog freighters die vertrekken vanuit Maastricht en Luik naar Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Sinds juni zijn er stelselmatig terug passagiers aan boord op verschillende vluchten, maar het grote deel van de lading blijft cargo i.p.v. passagiersbagage.

Wie in de nabije toekomst een vlucht boekt bij de 4-sterren luchtvaartmaatschappij mag op zijn beide oren slapen. Vanaf 1 oktober 2020 tot 31 maart 2021 zal de Ethiopian Airlines Group medische kosten, repatriëring, evacuatie en quarantainekosten in verband met COVID-19 dekken voor alle internationale vluchten die bij hen zijn geboekt via Ethiopian tickets met Sheba comfort verzekering.

Wie tijdens een reis met Ethiopian Airlines de diagnose COVID-19 krijgt, mag rekenen dat zij tot 100.000 EUR aan medische kosten vergoeden, alsook de quarantainekosten tot 150 EUR per dag gedurende maximaal 14 dagen. Ze bieden ook repatriëring- en evacuatiediensten als dat nodig is en 24/7 hulp via hun hotline. De globale dekking is 92 dagen geldig voor een retourvlucht en 31 dagen voor een enkele reis.

De luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines vliegt naar 125 internationale bestemmingen op 5 continenten en verbindt Afrikaanse landen met een netwerk van 62 Afrikaanse steden.

Meer info over Ethiopian Airlines: www.ethiopianairlines.com/ET/EN