Ethisphere

‘ILLYCAFFE’ :  EEN VAN DE 2023 MEEST ETHISCHE BEDRIJVEN TER WERELD

De onderscheiding beloont bedrijven die zakelijke integriteit uitoefenen door best-in-class ethiek, handhaving en bestuur. illycaffè, een wereldleider in duurzame koffie van hoge kwaliteit, is door Ethisphere, een wereldleider in het bepalen en verbeteren van de normen voor ethische bedrijfspraktijken, erkend als een van de 2023 World’s Most Ethical Companies.

illycaffè is al elf jaar op rij erkend en is dit jaar nog het enige Italiaanse bedrijf dat wordt erkend. In 2023 werden 135 bekroonde bedrijven erkend in 19 landen en 48 bedrijfstakken.

“Trots om voor het elfde jaar, als enige Italiaanse onderneming, op de lijst van meest ethische bedrijven ter wereld te staan: een erkenning van onze inzet als familiebedrijf dat al 90 jaar bedrijfsethiek cultiveert”, aldus Andrea Illy, president van illycaffè. “Een resultaat dat ook is bereikt dankzij het management, dat dit engagement heeft weten te vertalen naar de dagelijkse gang van zaken. illycaffè draait nu op volle toeren richting koolstofneutraliteit in 2033 via regeneratieve landbouw en circulaire economie”.

“Ethiek is belangrijk. Organisaties die zich inzetten voor zakelijke integriteit door middel van robuuste programma’s en praktijken verhogen niet alleen de normen en verwachtingen voor iedereen, maar hebben ook betere prestaties op lange termijn”, aldus Ethisphere CEO, Erica Salmon Byrne. “We blijven geïnspireerd door de World’s Most Ethical Companies winnaars en hun toewijding aan het maken van echte impact voor hun stakeholders en het tonen van voorbeeldig op waarden gebaseerd leiderschap. Felicitaties aan illycaffè voor het verdienen van een plaats in de World’s Most Ethical Companies gemeenschap.”

Methodologie en scores

Gebaseerd op Ethisphere’s eigen Ethics Quotient®, omvat het beoordelingsproces van World’s Most Ethical Companies meer dan 200 vragen over cultuur, milieu- en sociale praktijken, ethiek en compliance activiteiten, bestuur, diversiteit en initiatieven die een sterke waardeketen ondersteunen. Het proces dient als een operationeel kader om de toonaangevende praktijken van organisaties in verschillende sectoren en over de hele wereld vast te leggen en te consolideren.