Europcar Mobility Group, de wereldwijde leverancier …

Europcar Mobility Group, de wereldwijde leverancier van mobiliteitsoplossingen is aanwezig op het #WeAreMobility Salon van 19 tot en met 21 januari 2019 in Paleis 10 van Brussels Expo

 

Het Salon #WeAreMobility vindt plaats tijdens de Brussels Motor Show en is volledig gewijd aan de nieuwe mobiliteitsoplossingen in de stad. De mobiliteit in onze steden verandert immers constant: deelauto’s, elektrische steps, monowielen, carpooling, fietsdelen … De slimme combinatie van verschillende vervoermiddelen wint steeds meer aan succes en is slechts het begin van een revolutie die Europcar Mobility Group ten volle wil benutten.

“Onze onderneming is erg snel mee op de kar gesprongen om gevarieerde, gedurfde en zuinige alternatieven voor te stellen voor de personenwagen. Europcar Mobility Group heeft er dan ook voor gekozen om een ‘mobility service company’ te worden”, aldus Michael Xhonneux, directeur Sales & Marketing van Europcar Mobility Group België. “Onze groep investeert al verschillende jaren in een ‘lab’ om de vinger aan de pols te houden wat betreft de evolutie in de sector, de behoeften van onze klanten en technologische innovaties allerhande.”

Een brede waaier aan oplossingen

Europcar Mobility Group, de specialist op het vlak van mobiliteitsoplossingen, zowel voor particulieren als voor bedrijven, stelt – naast de traditionele kortetermijnverhuur van wagens op het hele Belgische grondgebied – een station-based autodeelsysteem voor in Brussel met Ubeeqo en elektrische deelscooters volgens een ‘free floating’ principe in Brussel en Antwerpen met Scooty. Ubeeqo stelt deelvoertuigen ter beschikking, zowel in Brussel als in andere Europese grootsteden (Londen, Parijs, Berlijn, Hamburg, Milaan, Madrid en Barcelona). In Brussel zijn er zo meer dan 100 voertuigen beschikbaar aan meer dan 60 stations. Scooty, de selfservice-dienst voor elektrische scooters stelt in Brussel en Antwerpen een vloot van om en bij de 400 scooters ter beschikking. Via een applicatie kunnen klanten snel een scooter vinden die zich het dichtst bij hun locatie bevindt. Na een simpele identificatie kunnen ze de scooter gebruiken. Scooty is zeven dagen per week de klok rond beschikbaar.

Bovendien overkoepelt Europcar Mobility Group in de kortetermijnverhuur nu ook drie marktsegmenten: het premiumsegment met Europcar, het segment Value for Money met InterRent en het lowcostsegment met Goldcar. Door die diversificatie kan de groep veel beter aan de verschillende behoeften van de klanten voldoen. Maar daar stopt het aanbod van Europcar Mobility Group niet. In samenwerking met Modalizy stelt Europcar Mobility Group de Europcar Mobility Pass voor. Met die kaart hebben klanten direct toegang tot de beschikbare mobiliteitsdiensten in heel België en 14 andere Europese landen. Het is een intelligente mobiliteitsoplossing die toegang biedt tot het openbaar vervoer (MIVB, NMBS, De Lijn, Tec, Thalys), taxi’s, parkeergelegenheid, fietsverhuur, autodelen, voertuigen met chauffeur (VTC) en zelfs gedeelde kantoorruimten.

Ten slotte gaat Europcar Mobility Group partnerschappen aan met verschillende mobiliteitsspelers om het oplossingenaanbod nog verder uit te breiden. De groep biedt bijvoorbeeld elektrische steps van het merk E-Twow aan in het agentschap in de Europese wijk en werkt samen met C.Tec voor de langetermijnverhuur van (vaak elektrische) fietsen aan bedrijven in de vorm van renting/leasing. Europcar Mobility Group ging ook een partnerschap aan met Hytchers, dat een ecologisch crowdshippingsysteem voorstelt voor de levering van kleine pakketjes, en met Commuty, een b2b-dienst die ondernemingen een platform voor carpooling en efficiënt parkeerbeheer biedt.

Wie deze actoren wil ontdekken en testen, kan dat van 19 tot 21 januari op #WeAreMobility!

Europcar Mobility Group is een van de belangrijkste spelers in de mobiliteitssector en staat genoteerd op Euronext Parijs. Europcar Mobility Group stelt alles in het werk om de favoriete ‘mobility service company’ van zijn klanten te worden door aantrekkelijke alternatieven voor een eigen wagen aan te bieden, met een brede waaier aan mobiliteitsoplossingen: verhuur van voertuigen, chauffeurdiensten, autodelen (car-sharing), scooterdelen, en autoverhuur tussen particulieren.

De klant staat steeds centraal in de missie van de groep en van alle medewerkers, wat zich vertaalt naar de onafgebroken ontwikkeling van nieuwe diensten. Europcar Mobility Group werkt met verschillende merken om te voldoen aan de specifieke behoeften van elke klant. De vier voornaamste merken van de groep zijn: Europcar® – Europees leider op het vlak van autoverhuur, Goldcar® – het grootste lowcostverhuurbedrijf van voertuigen in Europa, InterRent® – een mid-tier-merk voor vrijetijdsklanten, en Ubeeqo® – Europees leider op het vlak van car-sharing (b2b, b2c). Europcar Mobility Group biedt zijn verschillende mobiliteitsoplossingen en -diensten wereldwijd in 135 landen aan (met 16 eigen dochterondernemingen in Europa en 2 in Australië en Nieuw-Zeeland, franchisenemers en partners).

De merken van EUROPCAR MOBILITY GROUP: Europcar : Europees leider voor de verhuur van personen- en bedrijfswagens — Goldcar : Europees leider voor lowcost autoverhuur – InterRent: Specialist op het vlak van autoverhuur (middensegment, gericht op vrijetijdsbesteding) — Buchbinder : Een van de leiders voor de verhuur van personen- en bedrijfswagens in Duitsland – Ubeeqo : Een van de Europese leiders qua autodelen in besloten kring (b2b, b2c) – Bluemove : Spaans autodeelbedrijf — GoCar : Iers autodeelbedrijf — E-car Club : Britse onderneming en ‘club’ voor het delen van elektrische wagens volgens het principe ‘pay-per-use’ — Scooty : Start-up voor het delen van elektrische scooters volgens het selfservice-principe — Brunel : Chauffeurdienstenbedrijf in Londen — Snappcar (minderheidsaandeelhouder) : 2de grootste autodeelbedrijf in Europa — Wanderio (minderheidsaandeelhouder) : multi-modaal platform voor de vergelijking en boeking van transportmiddelen