Faena group en Accor: wereldwijde samenwerking

Alan Faena en Len Blavatnik van de Faena Group hebben samen met Sébastien Bazin, voorzitter en CEO van Accor, de lancering aangekondigd van een wereldwijd strategisch partnerschap gericht op de wereldwijde uitbreiding van het merk Faena. .

Faena, een van ‘s werelds meest invloedrijke merken in de luxe levensstijl en gastvrijheidsindustrie, en Accor, een toonaangevende gastvrijheidsgroep met een ongeëvenaarde merkenportefeuille en meer dan 5.000 accommodaties in 110 landen, gaan dit partnerschap aan om Faena uit te breiden naar strategische bestemmingen wereldwijd.

Alan Faena zal samenwerken met Accor om nieuwe wegen in te slaan en Faenawijken te ontwikkelen op geselecteerde bestemmingen wereldwijd. Deze nieuwe onderneming zal een katalysator worden voor exponentiële groei. Dubai wordt de eerste internationale bestemming.

“We hebben in Accor een perfecte partner gevonden; we delen onze visie en passie. Terwijl Faena uitbreidt, zijn we van plan om door te gaan met het heroverwegen van hospitality lifestyle en het vormgeven van de weg voor grensverleggende concepten, het zetten van nieuwe industriestandaarden in het creëren van onnavolgbare omgevingen geworteld in cultuur, het positief transformeren van steden, het verschuiven van oude paradigma’s zodat ze nieuwe internationale culturele epicentra worden. Het is altijd onze droom geweest om de Faena ethos en artistieke visie over de hele wereld te delen, en met Accor zetten we deze droom om in werkelijkheid,” aldus Alan Faena.

“Accor bouwt aan een op ervaring gebaseerd gastvrijheidsplatform en daarbij hechten wij veel waarde aan de energie en ideeën die ondernemers, scheppers en visionairs met zich meebrengen. Alan Faena is een duidelijke leider in de luxe lifestyle sector met zijn transformatieve concepten. Deze zullen dienen als ons model terwijl we hand in hand werken met het Faena team om hun visie en wereldwijde expansie ambities te helpen verwezenlijken. ” aldus Sébastien Bazin, Voorzitter en CEO, Accor.

De nieuwe onderneming zal het beheer op zich nemen van Faena Buenos Aires en Faena District Miami Beach, dat door de lezers van Condé Nast Traveler in hun 2020 Readers’ Choice Awards werd uitgeroepen tot het nummer 1 hotel in Miami, nummer 2 hotel in de Verenigde Staten en het twaalfde hoogst genoteerde hotel ter wereld, evenals toekomstige projecten die in samenwerking tot stand komen. Dit moet resulteren in baanbrekende bedrijven die zich specialiseren in de ontwikkeling van unieke, maatschappelijk verantwoorde, holistische omgevingen, verankerd in culturele ervaringen, variërend van woningen en hotels, kunst en culturele ruimten.