Feestelijk aperitieven met een vleugje bruiswater

>> Slanke alternatieven voor alcoholische feestdrankjes – >> Perfect voor de eindejaarfeesten – >> GROHE Blue Home als uitgelezen partner in crime

De feestdagen zijn in zicht en daar horen onlosmakend lekkere drankjes bij. GROHE stelt enkele unieke cocktails en mocktails voor om jouw familie en/of vrienden dit eindejaar aangenaam te verrassen. Elk drankje wordt uiteraard perfect op smaak gebracht door GROHE Blue Home gefilterd en gekoeld plat of bruisend water. We sorteerden ze alvast voor elke cocktail- en mocktail liefhebber.

Voor de cocktail liefhebber: Be Italiano Be Aperitivo (Erica Rossi Wood*ing Bar)

Dit heb je nodig: 40 ml bittere amaro likeur, 30 ml bittere vermouth, 6 druppels vanille en kastanje extract, GROHE Blue bruiswater, Rozenextract (in een spray), enkele Rozenblaadjes ter garnering

Zo gemaakt: 1.         Schud de ingrediënten met ijs gedurende 20 seconden in een cocktail shaker en zeef nadien in een dun Gobet glas. 2.   Werk af met een scheutje GROHE Blue bruisend water. 3.  Spray het rozenextract op het oppervlak van de drank en garneer met witte rozenblaadjes.

Voor de mocktail liefhebber: Red mocktail

Dit heb je nodig: 10 ml limoensap, 40 ml bloedsinaasappelsap, 20 ml GROHE Blue bruisend water, Takje tijm, plakje bloedsinaasappel ter garnering

Voor de siroop: Twee takjes tijm, 2 cm gember, snuifje kaneel, 150 g bruine suiker, 150 ml GROHE Blue water

Zo gemaakt: Bereid eerst de siroop door alle ingrediënten in een pan te doen en aan de kook te brengen, laat afkoelen en rust gedurende een uur zodat de tijm de siroop verzadigt. Zeef de vaste stukken eruit met behulp van een fijne zeef.

Vul een glas met ijs en voeg 10 ml van de gezeefde siroop, 20 ml GROHE Blue bruisend water, het limoen- en bloedsinaasappelsap toe. Roer de drank zachtjes met een lepel en garneer met een plakje bloedsinaasappel en wat takjes tijm.

Tip: cocktailliefhebbers kunnen 20 ml gin toevoegen i.p.v. 20 ml GROHE Blue bruisend water

Rasperry mocktail (Roger van Damme – Het Gebaar)

Dit heb je nodig: 25 ml frambozenpuree, 25 ml violette siroop, 20 ml rietsuikersiroop, 35 ml limoensoep, 35 ml GROHE Blue bruiswater

Zo gemaakt: 1.         Mix de frambozenpuree, violette siroop, rietsuikersiroop, limoensap en een kwart kopje koud water in een blender tot een gladde massa. 2. Breng de gladde massa over naar een luchtdichte container, dek af en laat afkoelen tot het koud is. 3.     Veeg het schuim van de gladde massa. Giet in een glas gevuld met ijs en werk af met bruisend GROHE Blue water. 4. Roer zachtjes om zodat de smaken met elkaar mengen en voeg een takje munt toe.

Aan tafel! Flavored water als perfecte afwisseling voor wijn

Dit heb je nodig:

BLUE® HYDRATION: 1l GROHE Blue water ,            Handvol blauwe bessen, handvol frambozen

GREEN HYDRATION: 1l GROHE Blue water,             1-3 stengels van kruiden naar keuze: basilicum, salie, tijm, rozemarijn.         2-3 schijfjes komkommer

YELLOW HYDRATION: 1l GROHE Blue water, Sap van een halve citroen, 2 schijfjes citroen, 3 schijfjes gember

Zo gemaakt: 1. Vul een grote karaf of grote kan met GROHE Blue water, 2. Voeg de ingrediënten toe en laat ze een paar minuten intrekken.

Over GROHE Blue Home

Dankzij het compacte drinkwatersysteem GROHE Blue Home komt er heerlijk gekoeld, gefilterd licht bruisend water, of bruisend water recht uit de kraan. Niet enkel handig omdat je hierdoor niet meer hoeft te zeulen met zware pakken water, maar ook de uitgelezen basis voor het maken van heerlijke mocktails, cocktails of flavored water want kraantjeswater is alles behalve saai! Het handige systeem is in elke bestaande of nieuwe keuken in een handomdraai te installeren en bestaat uit een speciale kraan en een koeler met geïntegreerde filter en carbonisator.

GROHE Blue Home kan het drinkwaterbudget van een gezin met wel 60% verminderen in vergelijking met de prijzen van de grootste flessenwatermerken. Verder ligt ook de totale CO2-uitstoot zo’n 80% lager dan bij flessenwater.