Floris Van Bommel & Theo Scharpach guitarmaker

limited edtion – Na zijn samenwerkingen met de Nederlandse metal band Textures en Belgische muzikant Ozark Henry, gaat Floris van Bommel opnieuw het avontuur aan om zijn liefde voor muziek in een project uit te werken. Deze keer met de exclusieve gitarenbouwer Theo Scharpach. Dit project wordt uitgewerkt door de Duitse jazz-musicus Daniel Stelter te voorzien van een prachtige gitaar-uitrusting. Floris van Bommel maakt ook nu weer van de gelegenheid gebruik om een zelfstandig werkend kunstenaar op bijzondere wijze te ondersteunen.

De samenwerking resulteerde in twee handgemaakte, unieke gitaren ingelegd met krokoleer van Floris van Bommel; een meesterstuk van Theo Scharpach Guitarmaker. Een gitaar zal geschonken worden aan Daniel Stelter, en de andere zal ‘on display’ worden gezet in de Floris van Bommel brandstores, exclusiever kan bijna niet. Om het plaatje compleet te maken zullen er ook handgemaakte schoenen vervaardigd worden uit hetzelfde metallic blue krokoleer, met een zool afgewerkt zoals de body van de gitaar. Het complete design- en ontwikkelproces heeft drie jaar in beslag genomen want elk onderdeel van de gitaar is nieuw en custom-made in eigen atelier, dit geldt ook voor het ingelegde Floris van Bommel logo van parelmoer in de kop van de gitaar en de andere details zoals de complexe structuur van de ivoor-imitatie aan de achterzijde van de gitaar. Aangezien deze gitaren met hoge complexiteit gemaakt worden, zullen er enkel twee unieke exemplaren bestaan.

Floris van Bommel is lovend over Daniel Stelter en ziet in hem de perfecte ambassadeur voor deze exclusieve items. “Daniel behoort tot de meest getalenteerde gitaristen van Duitsland. Zijn bijzondere stijl is uitzonderlijk, veelzijdig en topklasse en past perfect bij het meesterstuk dat Theo Scharpach voor ons heeft gebouwd. Zijn persoonlijke stijl en de wijze waarop hij zich presenteert op het podium getuigen van een beeld van de man die super bij onze stijl past. Alles bijeen een perfecte match voor een project dat niet alleen in de smaak zal vallen bij muziekliefhebbers”, aldus Floris van Bommel.

Het voor Floris gebouwde meesterstuk zal met de daarbij passende Floris van Bommel X Theo Scharpach Guitarmaker special edition schoenen op tournee gaan langs de eigen brandstores in Duitsland, België en Nederland. De officiële start van de tournee vindt plaats in Antwerpen op zaterdag 17 maart. De Limited Edition schoenen die Daniel Stelter ook tijdens zijn optredens zal dragen, zullen uitsluitend verkrijgbaar zijn in de brandstore waar de gitaar op dat moment tentoongesteld wordt. Dit maakt van deze schoen een exclusief en gelimiteerd item, met een winkelprijs van € 249,90.