Flyers ontwerpen

Iedereen kan tegenwoordig flyers maken, maar niet iedereen maakt flyers die ook daadwerkelijk opvallen. Gemiddeld kijken mensen slechts drie seconden naar een flyer. Alleen als de flyer echt hun aandacht trekt zullen ze ervoor kiezen om verder te lezen. Een goede flyer ontwerpen is dus nog niet zo makkelijk. We helpen je op weg met de volgende tips.

Doel van de flyer

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wat het doel is van de flyer. Zonder duidelijk doel heeft flyers drukken immers weinig nut. Bedenk wat je onder de aandacht wilt brengen, en spoor de mensen aan tot actie. Wil je een bepaald product of dienst verkopen? Geef dan duidelijk aan wat de meerwaarde is die jij kan bieden. Wek interesse en laat weten waar de mensen terecht kunnen voor jouw product of dienst.

Opvallen

Een goede flyer valt op en wekt de nieuwsgierigheid van mensen. De kunst is om precies genoeg informatie te geven zodat mensen geïnteresseerd raken en meer willen weten. Dit kan een opvallende boodschap zijn, maar bijvoorbeeld ook een mooie foto. Mensen die nieuwsgierig zijn geworden naar je product of dienst, zullen eerder doorlezen en contact opnemen.

Overzichtelijk

Denk er bij het ontwerpen van een flyer om dat de inhoud overzichtelijk is. Dit kan je doen door gebruik te maken van verschillende segmenten. Bedenk van tevoren welke informatie het belangrijkst is, en laat deze duidelijk naar voren komen. Mensen die nieuwsgierig zijn geworden zullen vanzelf verder lezen. Zorg ook dat je boodschap duidelijk verwoord is. Kort en bondig werkt in de meeste gevallen het best.

Afbeeldingen

Tot slot is het gebruik van afbeeldingen onmisbaar bij het maken van goede flyers. Zorg ervoor dat de afbeeldingen van goede kwaliteit zijn en dat ze goed aansluiten bij de boodschap die je wilt uitdragen. Gebruik beelden die duidelijk maken wat je aanbiedt, beelden die in een oogopslag laten zien wat jouw product of dienst is.

Met bovenstaande tips is het mogelijk om zelf flyers te maken die opvallen. Zorg ervoor dat je flyer overzichtelijk is, dat je boodschap duidelijk naar voren komt en dat de gebruikte afbeeldingen relevant en van goede kwaliteit zijn. Onthoudt ten allen tijde het doel van de flyer, en wat je ermee hoopt te bereiken. Heb je alle stappen doorlopen? Dan kan je zelfgemaakte flyer naar de drukker!