Focus op wat wél kan: reizen met Camptoo!

Met de paasvakantie en de vele vrije dagen in mei in aantocht kijken velen reikhalzend uit naar leuke vakantiedagen. De paaspauze zorgt helaas voor een domper op het vakantiegevoel. Toch zijn er nog talrijke activiteiten wél mogelijk. Bekijk het positief en focus op wat wel nog kan. Wij geven enkele leuke alternatieven om toch een heus vakantiegevoel te krijgen. Hop de camper in and off you go!

Kamperen op de oprit

Een weekendje met vrienden of familie in een vakantiehuisje zit er voorlopig helaas nog niet in. Niet getreurd, met een camper en trek je door naar familie die wat verder weg woont of vrienden die je al een langere tijd hebt moeten missen. Plaats je camper gewoon lekker op de oprit, klets bij en geniet samen van een aperitiefje op de oprit in een buitenbubbel van vier!

Week van de provinciedomeinen

Liever iets actiever, op avontuur met buitengewone activiteiten of nieuwe dingen ontdekken van land tot in de lucht? Van 14 tot 22 april is het de week van de provinciedomeinen! 53 provinciedomeinen in België staan in de kijker. Geen enkel domein is hetzelfde, zoek het eens wat verder dan bij jou in de buurt.

In De Gravers kan je genieten van een avondtochtje met de kano op het water, een unieke belevenis met een prachtige zonsondergang. Te land kan je op wandel gaan op het blotevoetenpad op de Kesselse Heide, lekker strelen en kriebelen aan de voeten. Kleine dierenvrienden in huis? In Groendomein Prinsenpark te Retie is het Lammetjesfeest, met een kudde van 300 schaapjes! Liever in de hoogte? Voor de echte daredevils zijn er tal van hoogteparcours en klimmuren om op te klauteren en je grenzen te verleggen.

Dit is nog maar een tipje van de sluier wat onze provinciedomeinen te bieden hebben. Kriebelt het al, maar geen zin om elke dag gekke kilometers te doen? Kies met je gezin een leuke camper uit en maak een tocht van domein tot domein.

Openluchtmusea

Voor de cultuurliefhebbers zijn er tal van openluchtmusea te bezichtigen, maar ook prachtige erfgoedpareltjes in en rondom onze grootsteden te ontdekken. “Le Grand-Hornu” in Bergen is een oud steenkoolmijncomplex dat nu gebruikt wordt voor kunst- en designtentoonstellingen in openlucht. Daarnaast kan je er ook genieten van het Centrum voor Innovatie en Design, tuinen met medicinale planten en zelfs een buitenbibliotheek. Meer dan genoeg te beleven voor een weekendje weg! Plaats je camper in de voorziene natuurspots en zo heb je de perfecte balans tussen natuur en cultuur.

Roadtrippen door Vlaanderen of Wallonië

Om de volledige paasvakantie te benutten, kan je ook kiezen voor een uitgebreide roadtrip per camper langs de mooiste plekjes in België. Online zijn er verschillende routes te vinden. Voor ieder wat wils! Historische dorpjes op rij verkennen of langs de leukste familiebrouwerijen, of misschien een tripje langs de Belgische kust? De mogelijkheden zijn oneindig. Met een uitgeruste camper kan je dit doen in alle comfort.

Tip: plan vooraf een camperplaats in of welke tussenstops je wil maken. Zo kan je vaak gratis gebruik maken van een overnachtingsspot met keuken- en sanitaire voorzieningen ter plekke.

Go with the flow

Liever even ontkoppelen en het hoofd leegmaken? Huur een camper bij Camptoo, stap in en vertrekken maar. Je kan namelijk nog last-minute een camper boeken. Vergeet even alle (corona-)zorgen door een versnelling lager te schakelen, letterlijk en figuurlijk. Ga waar de wind je brengt en waar je die dag zin hebt om naar toe te gaan. Even ontladen en weer resetten vol energie. Laat je meeslepen langs prachtige rivieren, ongekende pareltjes of dwars door het bos. Relax & unwind!

Begint het te kriebelen? Kies een camper naar jouw voorkeur op de website van Camptoo en trek erop uit.