Franklin : ijs zonder toegevoegde suikers

Sedert enkele jaren werkt Franklin samen met diverse ambachtslieden om ijs te maken zonder toegevoegde suiker, maar met authentieke smaken. Franklin is niet zomaar een ijsbereider, hij is een creatieve grondlegger in hart en nieren.

Toen hij bijvoorbeeld ijs op basis van bier wilde creëren, heeft hij samengewerkt met brouwerij La Binchoise die speciaal voor hem een volledig op maat gemaakt lokaal streekbier ontwikkelde. Voor zijn basisingrediënten zoals melk gebruikt Franklin uitsluitend rauwe melk die afkomstig is van Belgische boerderijen en ter plaatse wordt gepasteuriseerd. Je begrijpt het wel: met ambachtelijk ijs wil Franklin zo dicht mogelijk bij producent én consument staan. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar waar een wil is, is een weg.

Zodra je het ijs van Franklin proeft, zal je heel eenvoudige zaken herontdekken, zoals smaken die niet geboost worden door suiker. Smaken die eigenlijk heel logisch lijken maar we helaas al veel te lang vergeten zijn. In de huisbereidingen nooit een compromis à la belge: Franklin is 100% Belgisch, punt aan de lijn. Van babelut tot cuberdon… zolang het Belgisch is, is het bon! Franklin is pienter, bekijkt de dingen op zijn hoogsteigen manier en biedt écht andere, maar toch steeds herkenbare producten aan.

Franklin is dat tengere jongetje dat er niet voor terugdeinst om het op te nemen tegen de grote binken tijdens de speelpauze. Geschaafde knieën, verwarde haren… het hoort er allemaal bij voor deze deugniet die sneller dan alle anderen rent, maar nooit de weg verliest. Franklin wéét namelijk dat echte smaken alles kunnen overwinnen.

Het huis hanteert een nieuwe communicatiestijl die speels, gewaagd en zelfs een tikkeltje absurd is. Kortom, typisch Belgisch en karrevrachten belgitude! Want het ijs is bovenal een Belgisch of zelfs Belgicistisch product dat klanten verenigt dankzij zijn verscheidenheid. Het nieuwe assortiment van deze zomer doet de Belgische wortels alle eer aan… Zo is Franklin ook beschikbaar voor globetrotters dankzij de handige potjes van 100ml waarbij  het recycleerbaar lepeltje in het deksel werd ingewerkt. Zo kan je overal, op elk ogenblik, bij zonneschijn én bij regen genieten van deze ijsjes. We zijn per slot van rekening toch échte Belgen, niet?franklin_sorbet_chocolat_100ml_packshot

Belgische streekingrediënten: 1) Belgian Manon (een explosieve combinatie van een sorbet van pure witte chocolade en smeuïg koffie-ijs met geroosterde hazelnoten), 2) Peach Sorbet with the Belgian Beer (een verfrissende sorbet op basis van perzikbier van bij ons) 3) Belgian Babelutte with a hint of sea salt (liefde op het eerste gezicht, ijs met het kleine karamelsnoepje van onze Belgische kust met een vleugje zout)

Twee nieuwigheden in het assortiment van klassiekers: Intense Chocolate Sorbet (sorbet voor puristen van zwarte chocolade en met cacaonibs), Milk Chocolate Praliné (zachtheid in zijn zuiverste vorm, ijs van melkchocolade met praliné van geroosterde hazelnoten).

De producten van Franklin worden verkocht bij Carrefour, Delhaize (Brussel en Waals-Brabant), Delitraiteur, ROB en een aantal vestigingen van SPAR, Match en Louis Delhaize. Prijs voor 500ml: tussen 6,2 en 8,20 €, afhankelijk van de smaak – Prijs voor 100ml: tussen 2,1 en 2,5 €, afhankelijk van de smaak