Gasterij Schoudee – Wemeldinge

Gasterij Schoudee ligt aan de rand van het historische dorp Wemeldinge, direct aan Nationaal Park Oosterschelde en de prachtige jachthaven, is gemakkelijk bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid.

Gasterij Schoudee staat al enkele decennia bekend als locatie voor het vieren van bruiloften en partijen in de boerenschuur. Maar ook het restaurant met een lokale keuken genoot een ruime bekendheid. Het complex werd zowat twee jaar geleden overgenomen door Andrea Dekker die besliste het pand een reboost mee te geven deels door renovatie, deels door enkele verbouwingen, deels door de aanbouw van een nieuwe brasserie achter de bestaande feestzaal. Hierdoor kan de Gasterij meer nog dan in het verleden intenser bij het MICE en businessgebeuren worden betrokken.

De feestzaal heeft na deze aanpassingen een ware metamorfose ondergaan en heeft een nieuwe, frisse look gekregen, wel ademt deze nog steeds een landelijke sfeer uit.  Gastvrijheid, warmte en gezelligheid staan voorop! Deze zaal biedt diverse mogelijkheden op het gebied van feesten en partijen; een prachtige bruiloft, een jubileum, een gezellig diner, een familiereünie of een spetterend themafeest. Ook voor het organiseren van zakelijke bijeenkomsten zijn er diverse mogelijkheden.

De technische ingrepen zorgen voor een aangepaste infrastructuur voor laptop, audio-visuele aansluitpunten en apparatuur wat de Gasterij ook geschikt maakt voor tal van presentaties en voorstellingen. De koppeling aan de brasserie en de vrije natuur zijn tevens ideale raakpunten voor de uitwerking en de organisatie van teambuildingactiviteiten. Voor vergaderingen vanaf 10 personen wordt trouwens een gepersonaliseerd vergader-arrangement uitgewerkt.

De nieuwe brasserie die in 2016 werd gerealiseerd biedt tevens een duo-oplossing. Terwijl enerzijds een vergadering of feest wordt georganiseerd, blijft de brasserie open voor de individuele gast die een lekkere kop koffie wenst, een lunch, een borrelhapje of heerlijk wil dineren. Beide units beschikken over een ruim terras en leuke uitwaaimogelijkheden.

Ook aan de kleine gasten is gedacht. Met leuke speeltoestellen in de tuin, direct aan het heerlijke zonneterras, zullen kinderen zich prima vermaken. Ook binnen hebben de kinderen hun eigen speelruimte. Door de verruiming van het aanbod en de nieuwe mogelijkheden blijven aldus Andrea Dekker “gastvrijheid en flexibiliteit” meer dan ooit de absolute sleutelwoorden van de Gasterij.

Het culinaire aanbod van Schoudee is het werkdomein van chef–kok Kevin Rentmeester. Op zijn kaart vanzelfsprekend lokale producten die hij dagvers serveert en aanvult met enkele traditionele vleesbereidingen. Een lunch en broodjeskaart maken het de gasten makkelijk om voor een snelle hap te kiezen. Het wisselende 3-gangen weekmenu kost 21.5€. Bovendien verzorgt Kevin een high-tea vanaf 2 personen voor 18.5€/per persoon en een high-wine voor 23.5.€ per persoon. De high-tea loopt in 3-gangen, vooreerst sandwiches en quiches, gevolgd door scones en als afsluiter zoete lekkernijen. Bij de high-wine worden 3 glazen wijn geserveerd samen met broodjes, sandwiches, ham, worst, kazen, gamba’s, een soepje en bitterballen. In dit aanbod kan de wijn worden vervangen door drie biertjes of zelfs 3 speciaalbieren.

Onze proeverij startte met een cuvée Antoinette, Luxemburgse crémant rosé, die vergezeld werd van een oestercreatie van chef Martin. De zilte frisse ondertoon van de oester werd aangevuld door kiwi- en mango-toetsen met citrusaccentjes. Als voorgerecht een leuke carpaccio van tonijn en zalm gevolgd door een hagelwitte moot van koningskabeljauw opgevrolijkt door koppert crest en saffraanhints en frietjes. Het geheel werd ondersteund door een lichtgeelkleurige Riesling, voor ons iets te zoet maar voor meerdere disgenoten een ideale pairing. De zoete afsluitende lekkernijen met o.m. rasechte Hollandse advocaat, vormden een mooi orgelpunt.

Gasterij Schoudee – Schoudeeweg 1 – 4424 NB Wemeldinge

T: 0113 – 62 60 88 E: info@schoudee.nl

Maandag en dinsdag gesloten

Wintersluiting van 24 december 2017 tot en met 16 januari 2018.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2minutes

leuk en kindvriendelijk complex

menukaart biedt tal van opties

evenwichtige bereidingen

mix van klassieke en moderne keuken

lokale producten