Gault&Millau: een jaar zonder adempauzes

Gault&Millau lanceert niet alleen een nieuwe gids, maar heeft nog andere verrassingen in petto. Een nieuwe website en een gratis app moeten de toegankelijkheid tot de gids verhogen.

Een nieuwe website: Met de logistieke ondersteuning en expertise van Gault&Millau Frankrijk lanceerde Gault&Millau Belux onlangs een nieuwe website die beter zou moeten inspelen op de behoeften van de gastronomische websurfer. Naast de volledige gids is er veel nieuws en actualiteit, evenals efficiënte zoekfuncties waarmee iedereen beslist iets naar zijn gading zal vinden. In de komende weken zullen ook nog enkele uitbreidingen online gaan, zoals een online reserveringsfunctie in samenwerking met laFourchette.be; verder krijgt de gebruiker de mogelijkheid om gematigd commentaar te plaatsen en er is ook nog de integratie met de sociale media.

Een gratis app: De mobiele app Gault&Millau Belux, ontwikkeld in samenwerking met Truvo, werd onlangs gelanceerd en ondergaat nog tegen eind deze week een update. De gratis app kan worden gedownload op IOS en Android en is uitgerust met een gps-functie en een efficiënte zoekmachine.

2015: de beste patissiers en chocolatiers van België, editie 2.0

Na de gastronomische gids voor diabetici besteedt Gault&Millau volgend jaar opnieuw meer aandacht aan de beste chocolatiers en patissiers van België. Er komt dan een nieuwe gids uit die niet enkel de beste vakmensen uit de sector in België zal vermelden, maar ook informatie zal bevatten over producten, leveranciers en opleidingen. Eind 2012 bracht G&M een beperkte publicatie uit rond dit onderwerp. In december 2014 komt er een update in de vorm van een ‘e-guide’ met 35 à 40 geselecteerden in elke categorie. De gids zal daarna voortdurend verder worden aangevuld en bijgewerkt tot we een representatieve staalkaart van de sector kunnen bieden. De e-guide zal worden verspreid via de website van Gault&Millau. Het team van Gault&Millau maakt zijn keuzes volledig onafhankelijk en doet zijn bemonstering bij patissiers en chocolatiers in de grootste anonimiteit. Het project loopt in samenwerking met Callebaut.

Er is nog meer. Gault&Millau speelt met het idee een wedstrijd voor hotelscholen te organiseren. De uitdaging bestaat eruit interessante patisserierecepten te ontwikkelen in verschillende categorieën: een bekend dessert in een nieuw jasje, een nieuwe creatie realiseren of een dessert maken dat ook voor diabetici in aanmerking komt. Daarnaast zullen wij de patissiers van onze beste restaurants vragen om de grote klassiekers op een eigentijdse manier te bereiden. Afspraak vanaf 6 december 2014 op www.gaultmillau.be/guidechocolateriepatisserie.

When Neuhaus Meets Malt Whisky is wellicht een leuke afsluiter. Neuhaus deed een beroep op Gault&Millau voor de gezamenlijke ontwikkeling van ‘When Neuhaus meets Single Malt Whisky’. Een team van experts ging in het assortiment van Neuhaus op zoek naar pralines die qua smaak het beste bij de twee grote single malt whisky’s passen. De mooie doos is vanaf nu te koop in alle Neuhaus-winkels.