GaultMillau lanceert 4de editie van gids met beste chocolatiers

Gault&Millau en hun projectpartners nodigden chocolatiers en specialisten uit de sector uit in de Chocolate Nation in Antwerpen voor de voorstelling van de gids “Gault&Millau’s Selection of the Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg”. Daarmee komen zij tegemoet aan de toenemende vraag van een publiek dat het groeiende aanbod alsmaar meer weet te waarderen. De lijst is niet exhaustief of volledig, en dat kan moeilijk anders als je weet hoeveel ambachtelijke chocolaterieën er de laatste jaren zijn geopend. Maar ze geeft een exclusieve selectie van de beste chocolatiers uit onze diverse degustaties. België maakt deel uit van de wereldwijde culinaire elite, maar onze chocolade geldt zowat overal als een referentie. De Belgische chocolatiers danken hun internationale reputatie aan de ongebreidelde creativiteit waarmee zij de Belgische chocolade op de kaart zetten.

Selectieprocedure

De uitgever benadrukt dat er voor de selectie niet over een nacht ijs is gegaan. Er waren uitvoerige degustaties vereist om het “neusje van de chocolade” juist te kunnen selecteren. Zoals gebruikelijk bij Gault&Millau werden de keuzes met de grootste redactionele onafhankelijkheid gemaakt op basis van de visuele en smaakeigenschappen van elk geproefd item. Nog niet alle gerenommeerde huizen van ons land zijn in de gids opgenomen. Wij hebben een meer dan uitgebreide selectie gemaakt en 88 chocolatiers in België en het Groothertogdom hebben de selectieproeven met vlag en “garde” doorstaan. Deze chocolatiers zijn samen goed voor meer dan 130 winkeladressen. In vergelijking met de uitgave van vorig jaar zijn er in deze nieuwe versie meer dan 20 nieuwe adressen opgenomen.

Chocolatier of the Year

Drie chocolatiers werden bekroond met de titel ‘Chocolatier of the Year’. De zaken die dit jaar het meeste indruk maakten op het proefpanel en dus de winnaars van de awards zijn: Vlaanderen: Joost Arijs te Gent – Brussel: Jérôme Grimonpon te Brussel – Wallonië: Ariqua Denis te Andenne

De Gault&Millau-gids voor Chocolatiers 2020 telt 68 pagina’s om van te smullen en kost 9,95 euro via shop.gaultmillau.be (gratis verzending). De volledige selectie staat online op www.gaultmillau.be en op www.chocolatierpatissier.be .Via de gratis Gault&Millau APP zijn alle adressen bovendien gemakkelijk te vinden in de buurt waar men zich bevindt.