Geniet van de eindejaarsfeesten in hartje Brussel – hotel Amigo

Hotel Amigo, vlak bij de sfeervolle Grote Markt en het Sint-Katelijneplein, waar elke winter een feeërieke kerstmarkt pronkt, is de plaats bij uitstek om de eindejaarsfeesten te vieren in de hoofdstad.

Het feestprogramma van Hotel Amigo gaat dit jaar van start op zaterdag 22 november met een unieke kookworkshop die een tweede editie kent op zaterdag 29 november. Marco Visinoni, de getalenteerde Executive Chef van Ristorante Bocconi, nodigt alle kookliefhebbers uit om samen met hem een feestmenu te bereiden. Het begint allemaal met een bezoek aan de vroegmarkt in Brussel om kennis te maken met de beste lokale producenten die hun passie voor verse seizoensproducten met de amateurkoks zullen delen. Terug in het hotel onthult de chef-kok al zijn geheimen aan de deelnemers die vervolgens samen meet hem een verfijnd menu uitwerken. Daarna gaat iedereen samen de chef-kok in de keuken aan tafel om te genieten van de heerlijke gerechten. Ideaal voor wie zich alvast wil voorbereiden op het feestdiner, of als cadeau, verpakt in een mooi geschenkdoosje, voor koks in spe.

Vanaf 26 november verwelkomt Bar Amigo chocoladeliefhebbers op zijn originele ‘Chocolate Afternoon Tea’. Op het menu staat een heerlijke selectie van thee, koffie, warme chocolademelk of chocolade-infusies met pralines en andere lekkernijen van Pierre Marcolini. Voor de Bourgondiërs staat een glaasje champagne koud om van deze ervaring een sprankelend moment te maken. Elke woensdag en vrijdag speelt een getalenteerde harpiste elegante achtergrondmuziek waardoor de gesofisticeerde sfeer van Bar Amigo net dat tikkeltje extra krijgt.

Op kerstavond kunnen liefhebbers van de Italiaanse keuken terecht in Ristorante Bocconi voor een geraffineerd vijfgangenmenu gecreëerd door de Executive Chef van het restaurant. Op kerstdag serveert het restaurant dan weer een traditioneel, feestelijk Italiaans menu dat in een nieuw, modern en authentiek jasje werd gestopt door de chef-kok. Gezelligheid troef voor het hele gezin!

Oudejaarsavond wordt bij Hotel Amigo gevierd met een galadiner in Ristorante Bocconi of een ‘diner dansant’ in de prestigieuze Ambassadeur-balzaal. Beide omvatten een heerlijk Italiaans vijfgangenmenu met bijpassende Italiaanse wijnen die de Chef Sommelier op basis van zijn uitgebreide expertise speciaal voor dit evenement heeft geselecteerd. Wie kiest voor het diner in de balzaal, klinkt met een glaasje champagne op het nieuwe jaar, al dansend op de muziek van de dj. De eerste dag van het nieuwe jaar gaat van start met de ‘Detox Brunch’ in Ristorante Bocconi, een heerlijk Italiaans menu, maar dan zonder al te veel calorieën.

Het wordt een glamoureuze kerst dankzij de unieke kerstversiering in Hotel Amigo. In samenwerking met de Belgische ontwerpster Diane von Furstenberg en haar team brengt Hotel Amigo hulde aan de geschiedenis van de mode. Hotel Amigo biedt tijdens de eindejaarsperiode een exclusief arrangement, het ‘DVF Festive Break Package’: een overnachting in een suite, het nieuwe boek van de ontwerpster, ‘The woman I wanted to be’ gesigneerd door Diane von Furstenberg zelf, een klassiek, tijdloos, zwart DVF-tasje en een fles champagne. Bovendien kunnen de gasten kennismaken met de nieuwste collectie van de ontwerpster tijdens een vipafspraak in haar Brusselse boetiek. Informatie en reservaties +32 2 547 47 07.