Glamping voor natuurliefhebbers in Frankrijk

Huttopia opent vijfde Village te midden van bossen en kastelen in de Loirestreek. De ontwikkeling kost tijd, maar dan heb je ook wat. Bossen, meren, kastelen, wijngaarden en heel veel groene ruimte rondom de accommodaties, dit is het decor van het nieuwe Huttopia Village Lac de Rillé in de Franse Touraine dat begint juni opent. Na Dieulefit, Sud-Ardèche, Senonches en Lanmary-Périgord, is Lac de Rillé het vijfde ‘Village Huttopia’ en een ultieme vorm van glamping voor natuurliefhebbers.

Glamping à la Huttopia betekent comfort in een omgeving van groen, één met de natuur en gelegen in een prachtig landschap. Waar je veel kunt doen en ontdekken. Zo voldoet een Village Huttopia in alle opzichten aan het ideaalbeeld dat de grondleggers van Huttopia vanaf de start voor ogen hadden. De inspiratie vonden zij in de Canadese natuur, om het daarna in Frankrijk te verwezenlijken.

Het nieuwe Village Lac de Rillé ligt midden in Frankrijk, iets ten westen van de levendige stad Tours, aan een gelijknamig meer om naar hartenlust te kanoën, te roeien of te vissen. De omgeving is fantastisch om kastelen te spotten, voor een picknick langs de oever van de Loire of een van de zijriviertjes of voor allerlei fietstochten, die je zo moeilijk of makkelijk kunt maken als je zelf wilt. Altijd al een keer willen wakeboarden of waterskiën? Dat kan in het naastgelegen nautische centrum.

Buren heb je wel, maar soms zie je ze niet : Ieder Huttopia Village is bosrijk en zeer ruim opgezet (buren heb je wel, maar soms zie je ze niet), is autovrij, heeft veel comfort in de exclusieve accommodaties van canvas of hout, en biedt een veelzijdig gratis activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen.

Vegetatie is bepalend : Een village is altijd volledig door Huttopia ontwikkeld, waarbij het landschap en de vegetatie bepalend zijn voor de inrichting van het terrein. Dat maakt elke locatie weer uniek. Uiteraard is er een fijn zwembad (ook overdekt) en kinderbadje met een ruim terras rondom, een restaurant, een groot terras en een centraal Centre de Vie om een spelletje te doen en anderen te ontmoeten.

Ga fietsen! Ontdekken en doen, zijn speerpunten van Huttopia, en fietsen is er een van. Op alle villages zijn fietsen te huur in veel soorten en maten, van kinderfietsjes tot moderne e-mountainbikes. Huttopia helpt haar gasten graag de omgeving te ontdekken, en heeft in iedere regio een aantal leuke fietsroutes uitgezet die je meevoeren door het glooiende landschap en langs lieflijke dorpjes.

Slapen onder tentdoek of in een chalet

De accommodatie op alle villages zijn exclusief en in eigen beheer door Huttopia ontwikkeld. Altijd zijn ze vervaardigd van canvas, hout of allebei. Zoals de avontuurlijke Cahutte, waar je boven slaapt onder tentdoek en beneden geniet van het comfort van een houten blokhut. Nieuw dit jaar is het chalet Toronto op Huttopia Village Senonches (een uur ten westen van Parijs) en Huttopia Village Sud-Ardèche. Ontworpen in een eigentijdse stijl en volledig van hout gemaakt, met nog meer comfort en buitenbeleving doordat het terras en de binnenruimte naadloos in elkaar over gaan.

Waar vind je de Villages Huttopia?

De vijf villages liggen door heel Frankrijk verspreid. Hier vind je de andere vier: •       Village Huttopia Sud- Ardèche, een oase van rust vlakbij de Gorge d’Ardèche (kajakken, wandelen, mountainbiken) – • Village Huttopia Dieulefit in de Drôme Provençale, uitkijkend over de lavendelvelden (geniet van de provençale heerlijkheden) – • Village Huttopia Senonches, groener dan groen, een uur ten westen van Parijs (met een verwarmd binnen- en buitenbad altijd fijn zwemmen) – •      Village Huttopia Lanmary-Périgord, in het hart van het staatsbos in de geliefde Dordogne (te midden van grotten en kastelen).

Met veel vrije natuur, een breed assortiment zelf ontwikkelde tenten en chalets, én een goed doordachte visie waarin onder meer vrijheid en buitenleven centraal staan, presenteert de Franse organisatie Huttopia een nieuwe kijk op campings en verblijfsaccommodatie. Deze visie sluit aan op de groeiende outdoor markt, de behoefte aan wifi-loze dagen en de populariteit van glamping. Huttopia telt op dit moment 43 eigen locaties in Frankrijk waarvan 5 villages, 1 in Nederland (sinds 2020) en 5 in Noord-Amerika. Huttopia brengt kamperen terug naar de essentie, dit betekent vrijheid, natuur, buitenleven, maar met het comfort van deze tijd. De campings zijn kleinschalig en ruim opgezet, geen hutje-mutje maar ruimte en privacy. Vrijwel overal is een zwembad met een apart kinderbadje.

In eigen beheer ontwikkelt de organisatie verschillende duurzame tenten en chalets van ‘canvas & hout’ met inspirerende namen als de ‘Trappeur’, ‘’Bonaventure’, de ‘Canadienne, de ‘Cahutte’ en de ‘Cabane’.

Huttopia heeft een eigen travel agency in Nederland, aan de Choorstraat 8 in Utrecht. www.huttopia.com