Gloednieuwe Swisspeak resorts in Zwitserland

Interhome opent nieuwe appartementen bij Sherlock Holmes’ waterval. Goed nieuws voor de fans van Zwitserland én van Sherlock Holmes. Het nieuwe SWISSPEAK Resorts in Meiringen, vlak naast het Sherlock Holmes museum, opent net op tijd voor komend winterseizoen. Vanaf 2017 lagen de werken geen week stil en dat levert op 2 jaar tijd 79 kersverse appartementen op met in het totaal 426 bedden. Midden december ontvangt het resort haar eerste gasten.

De lichtrijke twee- tot vierkamerappartementen hebben een prachtig uitzicht op de Zwitserse Alpen en een trendy interieur. Relaxen na een dagje wandelen, mountainbiken of skiën kan in de gemeenschappelijke lounge. De sauna, Kids Room, Gaming Room, The Bistro en vergaderruimte maken het plaatje compleet. “Het eerste boekingsverzoek voor een appartement in het resort in Meiringen ontvingen we al in januari 2019. Toen stonden de appartementen echter nog niet in ons boekingssysteem”, vertelt Thibault Van Look, Country Manager België bij Interhome.

Sherlock Holmes

Het nieuwe resort ligt in het hartje van het knusse Meiringen, op 1 km van de skilift en pal naast het Sherlock Holmes museum. Meiringen is al een trekpleister voor Sherlock Holmes-fans sinds de (fictieve) Britse detectieve tijdens een gevecht met Professor Moriarty naar beneden tuimelde bij de nabijgelegen Reichenbachwaterval. Het intieme museum met onder andere de woonkamer van Sherlock Holmes is samen met de waterval de belangrijkste attractie van het dorp voor buitenlandse bezoekers.

Bezienswaardigheden

Maar het Zwitserse Meiringen heeft nog meer te bieden. Zo heb je de spectaculaire Aarekloof die via steigers en tunnels toegankelijk is en de Alpentoren met knappe panorama uitzichten. Het skigebied van Meiringen-Hasliberg is in de winter ook ideaal voor een familievakantie. Meiringen is daarnaast goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. “Naast bezoekers uit Duitsland en de Benelux verwachten we ook klanten uit Groot-Brittannië, vanwege Sherlock Holmes. In de zomer zullen we ook gasten verwelkomen uit Noord-Amerika, Azië of de Golfstaten”, zegt Thibault Van Look.

Midden december arriveren de eerste gasten in de volledig ingerichte appartementen, maar iedereen krijgt de kans om het hele resort te bezichtigen. In maart 2020 volgt een opendeurdag voor alle geïnteresseerden.