Goed nieuws uit Gentse horeca

NA RESTAURANT & WIJNBAR OPENT NONAM OOK BOETIEKHOTEL

 

Met de inhuldiging van een prachtig en charmant boetiekhotel in een recent gerenoveerd historisch pand uit 1739, zorgen ondernemer Arne Van Wambeke en chef Karel Van Oyen voor een unicum in Gent : in het Patershol, op de hoek van de Sluizekenkaai en de Grauwpoort, zijn nu tien hotelkamers geopend, een ideale aanvulling op het recent geopende en gelijknamige Nonam restaurant en wijnbar. Verblijven in hartje Gent, op een boogscheut van het Gravensteen, wordt in Nonam gezelliger en intiemer dan ooit.

De juiste volgorde : restaurant wordt ook hotel

Wie dacht dat de jonge getalenteerde chef Karel Van Oyen, na de opening van zijn restaurant Nonam (genaamd naar dochter Manon van mede-eigenaar Arne Van Wambeke) eind februari, net voor het stilvallen van de horeca door de COVID19-pandemie, teneergeslagen zou zijn, heeft het volledig verkeerd. Gesterkt door het zeer positieve onthaal, “op afstand”, van zijn “sharing boxes” tijdens de lockdown en het onmiddellijke succes van zijn restaurant en wijnbar nog net voor, en sinds het einde van de lockdown, bouwt de voormalige succesrijke chef van restaurant Vinto (Kruisem) voort op zijn elan. In de wijnbar wordt hij bijgestaan door sommelier Joery De Lille, beste sommelier van België 2017. Joery zorgt voor een selectie van speelse, frisse en geraffineerde Europese wijnen die mooi aansluiten bij het verhaal dat Nonam brengt. Je kan er terecht voor allerlei bar bites, sharing plates en verschillende dessertjes zodat je met vrienden op een losse en ongedwongen manier ook kan dineren in de wijnbar.

Arne en Karel, ondernemers in hart en nieren, willen van het etablissement nu ook een “place to stay” maken waar hun gasten zich zo goed voelen… dat ze er ook blijven slapen! “Ik heb al heel mijn leven een hotel willen openen, nu komt het er eindelijk van”, zegt Arne. “Als test heb ik een b&b gerund in Latem. Toen ik dit mooie oude gebouw zag, naast Parkje Sluizeken in het Patershol, was ik er meteen verliefd op.”

Welkom in Nonam’s land, een plek middenin het Middeleeuwse Gent waar je je alles behalve in the middle of nowhere waant. Dat weten de gasten van het restaurant en wijnbar Nonam maar al te goed. Het jonge restaurant van chef Karel Van Oyen onderscheidt zich door de verschillende gezellige plekjes, van de toog tot de binnenkoer, van het terras tot de grote gastentafel, die aan de zaak een stijlvolle en intieme sfeer bezorgen. “Je gaat niet zomaar op restaurant, je kiest spontaan een plek die perfect beantwoordt aan de ambiance die je op dat moment zoekt”, verduidelijkt Karel.

Eclectische luxe

Dit kan ook gezegd worden van de 10 uitzonderlijk verzorgde suites en kamers die nu open zijn voor het publiek. Elk van de tien straalt een eigen look & feel uit. De samenvloeiing van een historisch pand met een uiterst comfortabel en eclectisch interieur, gecombineerd met luxueuze afwerkingen in messing en marmer, creëert een karaktervolle sfeer en maken van dit kleine hotel een echte “beauty” zoals Gent er nog geen kende.

Dit uiterst charmante hotel beschikt over drie categorieën kamers: een suite, 3 superior kamers voor twee, en 5 deluxe kamers voor twee. Boeken kan al vanaf 118,75 € per nacht.

Caring is sharing

Dit zou een beetje het motto van Arne en Karel kunnen zijn. De ondernemers die een gezamenlijke passie voor lekker eten en drinken in stijl delen, wilden al lang een plek openen waar dit gedeeld plezier magistraal tot zijn recht zou komen. Met de tagline ‘Your night and day’ valt er op ieder moment wel iets te beleven bij Nonam : De winebar met sharing plates van dinsdag tot zondag vanaf 18u – Het restaurant van dinsdag tot vrijdag vanaf 12 u en vanaf 18 u en op zaterdag vanaf 18 u –    De brunch op zaterdag en zondag vanaf 10u

Ongeacht of men Gentenaar, Belg, of wereldreiziger is : Nonam wordt een vaste waarde voor wie op zoek is naar iets echt nieuws waar men zich onmiddellijk thuis voelt !

Nonam – Sluizekenkaai 1, 9000 Gent – https://www.nonamhotel.be/nl/

Arne Van Wambeke is afkomstig uit Gent. De oprichter van het Nonam-concept baat al 12 jaar restaurant Cassis uit op de Vrijdagsmarkt in Gent en runt eetcafé de Rotse in Dikkelvenne. Zijn droom was altijd al een hotel te starten, na een eerste ervaring met een b&b in Sint-Martens-Latem ziet hij die droom nu werkelijkheid worden met Nonam.

Karel Van Oyen studeerde af aan hotelschool Spermalie in Brugge in 2007 en deed vervolgens ervaring op bij gerenommeerde restaurants in het buitenland (Parijs, Londen) en bij Hertog Jan. Ondernemer in hart en nieren, startte Karel Home Cooking De Nootelaar om daarna zijn eigen restaurant op te richten in 2016. Samen met zijn team behaalde hij met zijn Vinto 15/20 in GaultMillau. Karel is ook één van de oorspronkelijke chefs van Jong Keukengeweld. In juni 2019 zette Karel een punt achter zijn Vinto verhaal om in 2020 een nieuw hoofdstuk te beginnen : Nonam.