Golf van boekingen door het koude weer

DRIE KEER MEER BOEKINGEN VOOR PASEN OP ENKELE DAGEN VOOR AFREIS

Veel Belgische vakantiegangers hebben dit jaar de weersverwachting afgewacht om te beslissen of ze op reis vertrekken tijdens de paasvakantie. Touroperator TUI noteert sinds de week voor de vakantie 3 keer meer boekingen dan de weken daarvoor. De keuze van de reiziger wordt vooral bepaald door het weer op de bestemming en de voordelige prijs.

De paasvakantie, overgangsperiode tussen het winter- en zomerseizoen, is een zeer populaire periode voor een vakantie in familieverband. Tijdens de maand april weet men nooit zeker of men op gunstig weer kan rekenen. Normaal gezien boeken reizigers deze periode ruim op voorhand en weten ze exact waarheen, maar dit jaar liep dit anders: blijkbaar hadden velen nog de uitzonderlijke zomer van 2018 in het geheugen en wilden ze de weersvoorspelling in eigen land afwachten vooraleer te beslissen om een buitenlandse reis te boeken.

Er zijn nog enkele last minutes beschikbaar voor de rest van de paasvakantie en de Belg profiteert er volop van. Door het kille weer van de voorbije dagen besloot hij om toch maar enkele dagen vakantie te nemen die niet meteen waren gepland. TUI noteert 3 keer zoveel boekingen tijdens de laatste week dan tijdens de voorafgaande weken. Deze reserveringen werden zoveel online als via de reiskantoren gemaakt.

De meerderheid van de reizigers die de reiskantoren bezoeken, wil zo snel mogelijk vertrekken of zeker voor het eind van de maand. Een bestemming hebben ze niet meteen in gedachte. Warme temperaturen ter plaatse en een zeer gunstige prijs zijn de belangrijkste voorwaarden. De Belg aarzelt niet om bij elke bestemming de weerkaarten te bekijken en de beste verhouding zon/prijs bepaalt uiteindelijk zijn keuze.

De gemiddelde korting voor een last minute tijdens de paasvakantie bedraagt 35%. Het aanbod gaat grotendeels richting Spanje (meer dan 60%) waar er nog behoorlijk wat beschikbaarheid is en de hotels mooie promoties aanbieden. Andere zonzekere landen zoals Turkije, Egypte, de Dominicaanse Republiek of Mexico zijn ook nog beschikbaar maar met minder keuze omdat in veel hotels de kamers al werden geboekt tijdens de voorbije maanden.