Goodless en Ecocupe België

DE TWEE BELANGRIJKSTE SPELERS OP DE BELGISCHE MARKT VOOR HERGEBRUIK, BUNDELEN HUN KRACHTEN

 

Re-uz®, de Europese leider in herbruikbare verpakkingen, en zijn merk Ecocup® België, kondigt de samenwerking met Goodless Smart Group aan, Vlaamse expert in het onderhoud en het verzamelen van herbruikbare verpakkingen en bekers. Het samengaan van deze twee belangrijkste spelers op de Belgische markt heeft als doel hergebruik verder te ontwikkelen in de Benelux.

Goodless, gebaseerd in Deinze (Oost-Vlaanderen), is marktleider op het Vlaamse grondgebied. Het bedrijf levert herbruikbare bekers en voedingsverpakkingen, alsook de technologie en tools om hergebruik voor elke organisatie toegankelijk te maken. Het gepatenteerde Smart Bin® concept maakt het verzamelen en traceren van herbruikbare bekers makkelijker. Dankzij dit concept kan de waarborg terugbetaald worden aan de betaler bij het inzamelen van de beker.

De samenwerking tussen Goodless en Ecocup® België past binnen een gemeenschappelijke wens om de complementaire vaardigheden van beide bedrijven te verenigen. Het samengaan van beide bedrijven versterkt de ontwikkeling van Re-uz® in de Benelux en zijn positie als marktleider op Europees niveau.

Philippe Berthe, CEO van Impact Group (Nutripack® en Re-uz®): “De samenwerking met Goodless beantwoordt vanzelf aan onze betrachting en inzet om duurzame oplossingen te ontwikkelen. Het is een aanvulling op onze “hergebruik activiteit” op de Vlaamse markt.  Dit dankzij de implementatie van gemeenschappelijke actieplannen en een operationele en commerciële synergie.”

Rudi De Kerpel, CEO van Goodless: “Ik ben er trots op dat Goodless zich associeert met Re-uz® en hun merk Ecocup® België, waarmee we de waarden, cultuur en ambitie delen. We gaan ons aanbod en onze aanwezigheid in de Benelux samen verder ontwikkelen.”