Grand Hotel Ter Duin – Burg-Haamstede

Van plan om een weekend of een (mid) week weg te gaan en naar de kust te trekken? Al eens Zeeland overwogen? Deze Nederlandse provincie gaat er prat op om het meeste uren zon van gans Nederland aan te bieden! Ver weg! Hoegenaamd niet, een groot deel van de provincie met talrijke stranden bevindt zich zelfs dichter bij Brussel en zeker Antwerpen, dan onze Belgische kust en is via de A2 en A 58 heel vlot te bereiken.

Voor ultieme ontspanning, om even lekker uit te waaien en tot rust te komen is Grand Hotel Ter Duin in Burgh-Haamstede een ideale accommodatie. Het hotel ligt op loopafstand (1400 m) vanaf het strand. Legt u deze afstand liever niet te voet af, dan is de verhuur van fietsen in het hotel aanwezig. Het luxe hotel in Zeeland met 133 suites en vier appartementen kent verschillende faciliteiten waarbij u onbeperkt kunt genieten van twee sauna’s, een Turks stoombad, verwarmd zwembad en een zonnebank. De kamers zijn modern, sfeervol en hebben een warme uitstraling.

De internationale Lobby Lounge met ‘Grand Allure’ serveert kleine internationale klassieke gerechten, high tea en bijzondere wijnen. Dit warm interieur, creëert gebruikmakend van topmerken als Ralph Lauren, William Yeoward, Vaughan, … een prachtig huiselijk gevoel. Het is een uitstekende locatie om van een aperitief te genieten.

Het binnenplein sluit aan bij de Lobby Lounge en is een van de mooiste binnenpleinen van Nederland met internationale allure. De prachtige zit- en ligmeubelen zorgen voor een oase van rust en comfort.

De luxe spa en wellness biedt alle mogelijkheden om u te ontspannen en op te laden. De ruimte omvat twee sauna’s, stoomcabine en verwarmd zwembad. Aanvullend zijn er diverse massages, uitgevoerd door professionele masseurs voorhanden. Authentieke rituelen worden hier zinvol gecombineerd met moderne behandeltechnieken.

Grand Hotel Ter Duin is de perfecte locatie voor zakelijke bijeenkomsten en feestelijke evenementen. Door zijn unieke ligging zijn allerlei buitenactiviteiten in bos, duin en strand rondom het hotel mogelijk. The James Bar & Grill serveert in een authentieke sfeer eerlijke, herkenbare grillgerechten en de klassiekers. In restaurant Ter Duin vormen moderne bordpresentaties met veel dagverse Zeeuwse streekproducten het hoofdbestanddeel. Klassieke, moderne en verfijnde smaken verwennen de gasten met een mooie culinaire ervaring.

Bij onze proeverij genoten we van het dagmenu. Als voorgerecht een leuke creatie fruits de mer, waarbij vanzelfsprekend oesters, scheermessen, mosselen en stukjes kreeft thuishoorden. Mooi zilt en heerlijk lekker. Het hoofdgerecht werd een mooie creatie van kabeljauwfilet getooid met mosselen, kleurrijke safraansaus en vergezeld van een ruim assortiment verse en knapperige seizoengroenten. Geen hoogstaande gastronomische uitschieter, maar mooie gedecoreerd en leuke diepgaande smaken waardoor het geheel een mooie voltreffer werd. Het dessert werd de decoratieve uitschieter, een creatie van cannelloni van mango met witte chocolademousse, die jammer genoeg weinig smaak inhield. Zo zie je maar dat tegenstellingen soms in een klein hoekje verborgen liggen.

Grand Hotel Ter Duin – Hogeweg 55 –  4328 PB Burgh-Haamstede

T: +31(0) 111-655200 – www.grandhotelterduin.nl

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

sfeervol gezellig interieur

leuke decoratieve presentaties

klassiekers boordevol smaak

tegenvallend dessert

attente bediening