Grey Goose viert het nieuwe partnerschap

Om er achter te komen wat er in de Bloody Mary zit, de iconische tomatensap en wodka mixdrank vernoemd naar Koningin Maria I van Engeland is Grey Goose een samenwerking aangegaan met vijf bekende cafés in Londen. 

De Wodka 
Grey Goose vodka bedacht door Sidney Frank tevens bekend van Jägermeister geproduceerd in Frankrijk met name voor de Amerikaanse markt en in 2004 verkocht aan Bacardi groeide al snel uit tot een van de bekendere Europese wodka’s. In samenwerking met François Thibault, een cognac meester, werd het merk een luxe wodka. Frankrijk werd gekozen om het onderscheid te vergroten met de wodka’s uit Oost-Europa.

In 1998 slechts twee jaar na de start werd de wodka door het Beverage Testing Institute bestempelt als best smakende wodka. Het water voor de wodka komt uit een bron met kalksteen waardoor het een hoog calcium gehalte heeft en een authentieke smaak.

Bloody Mary
De Bloody Mary gemaakt van tomatensap, wodka, worcestershiresauce, peper, tabasco, limoensap en wat zout. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het een drank uit Parijs. In 1921 bedacht door Fernand Petiot werkende in de New York Bar.
De naam Bloody Mary komt volgende de huidige manager van de bar doordat een stamgasten in 1921 tegen Fernand gezegd zouden hebben dat de drank leek op zijn vriendin die hij bij een standup genaamd Bucket of Blood tegen kwam, zijn vriendin had de naam Mary dus vandaar Bloody Mary. De associatie met de Koningin van Engeland Mary I komt door enkele teksten uit de 16e eeuw die haar de bijnaam Bloody Mary gaven omdat de koningin Engeland weer Katholiek wilde maken en daarbij vele Protestanten op bloederige wijze om het leven heeft laten brengen.

De Cafés 
Stuk voor stuk bekende namen in Londen, de cafés op rij.

The Ned
Blue Bar at The Berkley
Berners Tavern at London Edition
The American Bar at The Savoy
Swift

Hier zal Grey goose aan de slag gaan met de Bloody Mary. In The Ned zal de Bloody Mary extra heet zijn door de gepeperde kruidenmix. De Blue Bar at The Berkley zal haar licht werpen op de Bloody Mary die ze ziet als de missing link tussen eten en drinken.
Bij Berners Tavern at London Edition en The American Bar at The Savoy zal de speciale met Grey Goose aangemaakte Bloody Mary beschikbaar zijn gedurende heel februari en in Swift zal wortel en Selderij de Bloody Mary een unieke smaak geven.