Grillen op gas of old school houtskool ?

» Alle voordelen op een rijtje – » Instant barbecueplezier zonder stress – » Eenvoudig in onderhoud

Barbecue season is coming! Met Barbecook kan je deze zomer zorgeloos grillen op gas of old school op houtskool. Met een gasbarbecue heb je instant barbecueplezier zonder stress, maar met houtskool kan je ook een trendy twist aan je barbecue geven. Twijfel je nog of je deze zomer voor gas of houtskool wilt gaan, dan zetten we voor jou even alle voordelen op een rijtje.

Gas it up

Een gasbarbecue biedt instant barbecueplezier zonder stress. Met de Siesta-reeks mikt Barbecook op iedereen die spontaan wil barbecueën met het plezier van buiten koken, maar zonder gedoe met onderhoud; en hiervan het liefst ook een dagelijks ritueel maakt. Gasbarbecues hebben nu eenmaal de handige feature snel gebruiksklaar te zijn. Zo heb je extra tijd om voluit te genieten van de avond, zelfs tijdens de week!

Voordelen

– Extra handig: De gasbarbecues zijn met bijzondere technische snufjes uitgerust. Die laten evenveel variatie en comfort toe als op je keukenfornuis, maar dan in open lucht.

– Gemakkelijk gebruik: Ook het gebruik verloopt vlot dankzij de ‘One Hand’-knoppen waarmee je verschillende temperatuurzones op je barbecue instelt. Elke brander bedien je in een mum van tijd superveilig en met veel precisie.

– Snelle schoonmaak: Een gasbarbecue reinigen veel werk? Think again! Dankzij de vaatwasserbestendige vetopvanglades en de vuilafstotende Repellent Glass Finish-laag was je je Barbecook-gasbarbecue even makkelijk af als een vuil bord.

Smoker Box

Barbecook helpt je ook de foodie in jezelf naar boven te halen. Op de heetste plaats van je barbecue (de Dynamic Core Grill) kun je het rooster namelijk vervangen door culinaire accessoires. Een grilltray, een pizzaplaat, een barbecuespit, een contactplaat en zelfs een smoker box, het kan allemaal!

Deze Smoker Box past in alle gasbarbecues en is ook te gebruiken in andere modellen zonder houder. Vul de Smoker Box met geweekte rookchips en plaats boven een brander voor extra smaaksensaties.

Old school houtskool

Stoere Edson: Ben je meer fan van de klassieke BBQ experience, dan is het ruim assortiment aan houtskoolbarbecues perfect voor jou! Deze zijn zo ontwikkeld om jou de beste ervaring te bieden op vlak van veiligheid, gemak, controle en een goed vuur. Op zoek naar een barbecue op houtskool die vriend en vijand versteld doet staan, dan is de barbecueton Edson de houtskoolbarbecue op jouw maat! Met zijn matte looks en stoere design heb jij jouw barbecuegeneraal beet voor deze zomer.

Compacte Carlo: Dankzij het unieke ontwerp van Carlo grill je vanaf nu rookvrij. Het vlotte opstarten met aanmaakblokjes zorgt ervoor dat je in no time grill ready bent. Met de ingebouwde ventilator regel je het vuur constant bij en blijven de kolen ook mooi roodgloeiend. Daardoor is Carlo uitermate zuinig: minder houtskool met meer resultaat!

Pizzaplaat: Bij elke houtskoolgrill horen natuurlijk ook accessoires! Pizza op je grill? Natuurlijk wel. Je hoeft geen houtoven te bouwen om van de Italiaanse lekkernij te kunnen genieten. De pizzaplaat, gemaakt van vuurvaste klei, neemt het overtollige vocht op, zodat je een perfect krokante korst krijgt. Dankzij de Dome zal de kaas bovendien vlot smelten. Pizza klaar in amper 10 minuten. Mamma mia, dat wordt smullen!

Voordelen

– Smokey smaak: Met het rookhout kan je diverse houtsoorten gebruiken om verschillende ondertonen in je gerechten te laten uitkomen. Ooit al eens de apple flavoured barbecook chips getest?

– Switch it up : De barbecues bestaan in zomerse kleuren, zoals vrolijk okergeel, vlammend rood of ben je toch meer fan van het basic black?

– On the road: Een last minute grillparty? Neem tafelbarbecue Carlo gerust mee. De handige draagtas maakt van jou een graaggeziene gast op spontane tuinfeestjes. Sharing is caring!

Sinds z’n oprichting in 1985 heeft Barbecook maar één missie: inspelen op innovatie, waardoor barbecueën leuker, makkelijker en eenvoudiger wordt. De passies van de Belgische barbecuespecialist? Vuur en grillen. Barbecook is beroemd geworden dankzij het QuickStart-systeem voor houtskoolbarbecues. Met gewoon wat krantenpapier en een lucifer ben je dankzij dat systeem al na vijftien minuten aan het grillen.

www.barbecook.com