Grill’in Genk – Make grilling thrilling

JCI Genk organiseert op 7 juni 2019 het grootste BBQ-event van Limburg voor bedrijven en particulieren: Grill’in Genk, onder het motto “Make Grilling Thrilling”. Een heuse ervaring zonder weerga, waarbij het verbinden van Genkenaren tijdens een amusant volksfeest centraal staat.

JCI (“Junior Chamber International”) is een organisatie die zich al sinds 1973 inzet om van Genk een nog leukere stad te maken, met telkens vernieuwende initiatieven. Dit haalt ook Burgemeester Wim Dries aan: “JCI wil toonaangevend zijn in onze stad en slaagt daar al meer dan 45 jaar in. Creatief ondernemerschap typeert hen. De club heeft van duurzame projecten haar handelsmerk gemaakt, denk maar aan de zondagsmarkt, de Battle of Thor en het vroegere Swing’in Genk (ondertussen omgevormd tot Genk on Stage, waaraan vorig jaar een nieuw podium Retro Genck werd gekoppeld). Als stadsbestuur zijn wij dan ook trots dat JCI Genk zo verankerd is in onze stad en dankbaar voor het engagement dat ze blijven tonen. Ik ben er dan ook zeker van dat Grill’in Genk opnieuw een schot in de roos zal zijn.”

Naast evenementen die zich richten tot particulieren, zijn ook grootschalige zakelijke projecten binnen JCI Genk ontstaan en werden ze vervolgens tot een breder Limburgs niveau getrokken. Toonaangevende voorbeelden hiervan zijn de jonge ondernemerswedstrijd [18-28], de jaarlijkse JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer, het Wereldrecord Speed Business Dating, IncuBattle, en The Job Date op de oude Ford-site.

Met Grill’in Genk realiseert JCI Genk nu een totaalbeleving waarbij zowel particuliere als zakelijke bezoekers welkom zijn. Voorzitter Niels Hoebers licht zijn visie toe: “Genk is een stad met vele unieke facetten en bijhorende uitdagingen. Op de Thor-site en de oude Ford-site wordt een nieuwe wending gegeven aan de Limburgse industrie. In het centrum kampt de lokale handel met specifieke uitdagingen voor een steeds meer divers doelpubliek met uiteenlopende noden. “Verbinden” is het kernwoord om al deze uitdagingen aan te gaan.

Dat is exact onze missie met Grill’in Genk. Verbinden doen we met vuur aan de BBQ, verbinden doen we via de maag aan de hand van een culinaire wedstrijd, verbinden doen we met muziek van een live band, en verbinden doen we door mensen samen te brengen in een teambuilding en een aansluitend volksfeest waarop alle Genkenaren welkom zijn.”

Dat feest gaat door op vrijdag 7 juni 2019 op het Evenementenplein in Genk. Om 14u00 start de teambuilding waarop Genkse (en bij uitbreiding Limburgse) bedrijven eigen medewerkers en/of klanten kunnen uitnodigen. Zij worden ondergedompeld in de BBQ-wereld aan de hand van culinaire workshops, waarna ze tegen andere teams strijden om het lekkerste gerecht op de grill. Vanaf 17u00 is het grote publiek welkom om de finale van dichtbij te aanschouwen, en om te genieten van een lekker hapje en een drankje tijdens de showcookings. Een live band sluit deze prachtdag van volkse verbroedering af.

Naast Stad Genk zorgen enkele ronkende namen voor het juiste begeleidende kader en de nodige middelen. JCI Genk is dan ook trots om onder andere Weber, Primagaz, Groep JAM, Wara, Hete Peper, Oresto Foodpartners, de Malle Koks, Roots Bar en Ter Dolen tot haar partners te mogen rekenen