Groei in Brussels South Charleroi airport

+4% ingecheckte passagiers in januari 2019

 

Terwijl de kaap van acht miljoen passagiers werd bereikt in 2018, registreert Brussels South Charleroi Airport een nieuwe stijging van zijn passagiersstroom. Er werden 555.718 reizigers geteld op de tarmac van BSCA in januari 2019, tegenover 531.897 afgelopen jaar, ofwel een stijging van 4%. De afgelopen maand bedroeg de bezettingsgraad 82%.

In de loop van de eerste maand van het jaar, waren de mediterrane landen het populairst onder de reizigers. Italië verstevigt zijn positie als land waarnaar het grootste aantal passagiers is gevlogen in 2018 en bekleedt de eerste positie in het klassement van beste bestemmingen. Italië wordt gevolgd door Spanje, Marokko en Frankrijk. Het klassement wordt afgesloten met een land uit Oost-Europa op de vijfde positie, namelijk Polen.

Wat betreft de nieuwigheden, kondigde luchtvaartmaatschappij Wizz Air de opening van een nieuwe route met bestemming Kutaisi aan, de eerste rechtstreekse vlucht met bestemming Georgië vanuit Brussels South Charleroi Airport. De verbinding Brussel Charleroi – Kutaisi zal worden ingehuldigd op 4 augustus 2019 en het eerste vliegtuig zal de tarmac van BSCA verlaten om 19.55, om te landen in Georgië rond 02.25 (lokale tijd).

Ryanair kondigde op zijn beurt officieel de lancering van een nieuwe bestemming aan, namelijk het Zuiden van Frankrijk. Met drie vluchten per week zal de luchthaven van Béziers Cap D’Agde worden verbonden met Brussels South Charleroi Airport vanaf 2 april 2019.

Patrick LAMBRECHTS, CEO Ad Interim van Brussels South Charleroi Airport: “Na een recordjaar, registreerden we een nieuwe vooruitgang voor de maand januari. De start van het jaar is dus alvast bemoedigend, in het bijzonder met de aankondiging van twee nieuwe routes vanuit onze luchthaven. De werken voor de commerciële uitbreiding worden voortgezet en zouden de mogelijkheid moeten scheppen om onze passagiers te ontvangen in een nieuwe zone tegen zomer van 2019. Wat betreft de digitale wereld blijven we ook alles in het werk stellen om onze passagiers een hele nieuwe reiservaring te kunnen bieden.”