Groepsimmuniteit bereikt in Malta!

Als eerste land in de Europese Unie. Nadat Malta twee weken geleden als eerste land in de Europese Unie begon met het vaccineren van mensen ouder dan 16 jaar, heeft het vandaag, veel eerder dan oorspronkelijk gepland, groepsimmuniteit bereikt! 70% van de volwassen bevolking is nu gevaccineerd met ten minste één dosis van het COVID-19-vaccin en maar liefst 42% van de bevolking is al volledig gevaccineerd. Deze fantastische cijfers zorgen voor een veilige start van het toerisme op 1 juni.

“Malta’s groepsimmuniteit tegen COVID-19 is van het allergrootste belang voor de lokale economie, met name voor de toeristische sector. De strategie van de Maltese regering voor een sterke vaccinatiecampagne, aangevuld met maatregelen die geleidelijk zullen worden versoepeld, zijn de belangrijkste ingrediënten van dit positieve nieuws. Ons land zal waakzaam blijven in zijn strijd tegen het virus, terwijl we er tegelijkertijd voor zorgen dat de Maltese toerisme-industrie werkelijk duurzaam wordt in het post-pandemische tijdperk”, aldus minister van Toerisme en Consumentenbescherming Clayton Bartolo.

“Deze aankondiging geeft ons de juiste motivatie die we allemaal nodig hebben, nu we vanaf 1 juni weer toeristen op de Maltese eilanden kunnen verwelkomen. Het is een stimulans voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een ontspannen en vooral veilige vakantie,” voegde Johann Buttigieg, Chief Executive Officer van Malta Tourism Authority, hieraan toe.

De coronacijfers gaan ook allemaal de goede richting uit: er zijn minder dan 10 besmettingen per dag, een van de laagste cijfers in Europa. De laatste 14 dagen is er ook niemand meer overleden aan het coronavirus op de archipel.

Winkels, musea, zwembaden en fitnesscentra zijn allemaal geopend. Restaurants mogen gasten ontvangen tot middernacht en de bars zullen openen vanaf 7 juni. Je moet momenteel wel nog een mondmasker dragen in het openbaar.

De meest recente maatregelen in Malta: https://www.visitmalta.com/en/covid-19 Voor het meeste recente reisadvies, zie https://diplomatie.belgium.be/nl