Groot Hertogdom Luxemburg: inspirerende roadtrips

Ben je fan van onvergetelijke roadtrips? Trek op avontuur doorheen Luxemburg… met de auto! Volg bijzondere, soms korte, routes om prachtige plekken te bereiken waar je kan genieten van een adembenemend uitzicht, vaak enkele kilometers van elkaar. Luxemburg is een klein land dat veel te bieden heeft, ideaal om op korte tijd heel wat te ontdekken. Spring je mee in de auto?

  • De regio Mullerthal – Luxemburgs ‘Klein Zwitserland’: Vanuit Echternach, de oudste stad van Luxemburg, volg je de route richting Berdorf. Ontdek de indrukwekkend rots “Perekop” en waan je even in de Grand Canyon. Bij aankomst wandel je een stukje langs smalle paden, via steile ladders en via donkere grotten.
  • Guttland: Net buiten de hoofdstad ligt een sprookjesachtig decor van charmante dorpjes met gerestaureerde boerderijen, imposante kastelen en mysterieuze burchten en betoverend natuurlijke landschappen. De regio biedt rust en stilte, al vormt het geografisch het centrum van het land. Het ideale decor voor een roadtrip in een collector’s auto.
  • De Moezelstreek: De Moezel is één van de hoofdrivieren van Luxemburg. Ze stroomt over 39 kilometer door het land en vormt de natuurlijke grens met Duitsland. De Moezel ontleent haar naam aan de allermooiste valleien van Luxemburg, bekend om hun wijnkelders, hun charmehotels en hun middeleeuwse dorpjes.
  • Het Land van de Rode Aarde: Het Land van de Rode Aarde, ook wel “Minett” genoemd, ligt in het zuiden van Luxemburg. De regio dankt zijn naam aan het felrode ijzererts, dat de aarde zijn kleur geeft en het succes van de staalindustrie in het land pas mogelijk maakte. Inmiddels heeft er een succesvolle structurele verandering plaatsgevonden in het land van de rode aarde. Van het openluchtmuseum tot de moderne universiteits- en bedrijvencampus: je vindt er zowel het kolen- en staalverleden als de nieuwe technologieën van nu. Maar je kunt ook overal zien hoe de natuur het voormalige mijngebied herovert. In de Minett is er een zeer hoge biodiversiteit en zeldzame planten.
  • Éislek: Adembenemende natuur, pittoreske stadjes, cultureel werelderfgoed en geschiedenis. Geniet van schilderachtige uitzichten op het stuwmeer. Bezoek het bosontdekkingscentrum “Burfelt”. Bezoek de ontroerende fototentoonstelling “The Family of Man” in Clervaux, die sinds 2003 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.