Groupe SEB wordt exclusieve industriële partner van Angell, elektrische fietsen

Angell is een nieuwe generatie elektrische fietsen, gelanceerd door Marc Simoncini. Haar elektrische fietsen zijn een van de lichtste op de markt en zijn innovatief op gebied van connectiviteit en veiligheid. Dit zorgt ervoor dat Angell zich onderscheidt in de snel groeiende markt van pedelecs. Op grond van een industriële en kapitaalintensieve overeenkomst wordt Groupe SEB de exclusieve industriële partner van Angell. De groep zal verantwoordelijk zijn voor de industrialisatie en productie van Angell smart-bikes in de historische fabriek in Is-sur-Tille (departement Côte d’Or in Frankrijk). Via haar investeringsvehikel SEB Alliance zal Groupe SEB ook een belang in Zebra verwerven, de producent van Angell.
Angell: een nieuwe generatie ultralichte, veilige en geconnecteerde fietsen
De Angell-fiets is ontworpen door de Franse ontwerper Ora-ïto en omvat een breed scala aan geïntegreerde diensten die het fietsen gemakkelijker en veiliger maken. De fiets beschikt namelijk over een “intelligente cockpit” met nuttige informatie over het weer, de vervuilingsindex, het batterijniveau, verschillende rijmodi, enkele hulpprogramma’s, de snelheid en zelfs een GPS. Angell onderscheidt zich van andere pedelecs dankzij zijn innovatieve veiligheidskenmerken: een trilfunctie in de handgrepen om de richting aan te geven, een valwaarschuwingssysteem, een antidiefstalalarm … De Angell elektrische fiets is te herkennen aan zijn strakke vormgeving, waardoor hij een van de lichtste op de markt is (13,9 kilo).
Eerste leveringen voor de zomer van 2020
Met meer dan 2000 voorbestellingen is het verhaal van Angell nu al een groot succes. Groupe SEB beschikt over de juiste productiekennis, productontwikkeling en industrialisatie voor de fietsproductie in Is-sur-Tille, waar zo’n 200 mensen werkzaam zijn. De groep is een expert in het vervaardigen van technologische producten en kan haar industriële faciliteiten aanpassen aan nieuwe projecten, waardoor de eerste leveringen van Angell-fietsen in de zomer van 2020 kunnen plaatsvinden. Door een geleidelijke opwaardering kan Groupe SEB enkele tienduizenden eenheden per jaar produceren en de geplande uitbreiding van het assortiment ondersteunen.
Een alliantie met gedeelde waarden en ambities
Dit project belooft de consument een hoogwaardig product, dat werd uitgevonden en geproduceerd in Frankrijk. Het weerspiegelt de alliantie van twee spelers die verenigd worden dankzij hun passie voor innovatie. Groupe SEB en Angell delen de gemeenschappelijke ambitie om het dagelijkse leven te verbeteren en een maatschappelijk en duurzaam project op te bouwen. Groupe SEB verzorgt in dit ondernemingsproject de noodzakelijke industriële schaalbaarheid en de capaciteit om deze fietsen in volume te ontwikkelen.
Marc Simoncini, mede-oprichter van Angell, over deze samenwerking: “We zijn er erg trots op dat we erin geslaagd zijn een dergelijke samenwerking met Groupe SEB tot stand te brengen. Een samenwerking met een Franse industriële groep was namelijk erg belangrijk voor ons. We hebben met Groupe SEB een partner gevonden die onze waarden van uitmuntendheid en kwaliteit deelt. Wij geloven dat elektrische fietsen wereldwijd een belangrijke vervoerswijze zullen worden en dat we dankzij de industriële capaciteit van SEB een wereldleider kunnen worden in het segment van de stedelijke smart-bike (een markt die op 10 miljard euro wordt geschat). De intrede van Groupe SEB in het kapitaal is ook een doorslaggevende factor in de huidige fondsenwerving, die Angell de nodige middelen zal geven om zijn ambitie te verwezenlijken.”
Thierry de La Tour d’Artaise, voorzitter en CEO van Groupe SEB, zegt: “We zijn blij dat we onze industriële knowhow ter beschikking kunnen stellen van de productie en industrialisatie in Frankrijk, en dit voor een project van de toekomst. Innovatie en ondernemerschap zijn sinds de oprichting sterke waarden van Groupe SEB, net als voor Angell. We delen het dagelijks leven van onze consumenten en zetten ons in voor nieuwe projecten die inspelen op hun veranderende behoeften, wat samengaat met onze langetermijnvisie. We willen helpen om een gezondere, veiligere toekomst op te bouwen.”