Gurgl versterkt zijn reputatie als topbestemming onder Oostenrijkse skigebieden

Voor het komende winterseizoen 2021-2022 laat de ‘Diamant van de Alpen’ zich opnieuw van zijn innoverende kant zien. Wegens heropbouw als gevolg van een zware brand was het hoogst gelegen motormuseum van Europa de afgelopen maanden gesloten, maar dit najaar maakt het een grootse comeback. Qua comfort zullen de nieuwe Rosskar-gondels voor tien personen en de pas gerenoveerde Festkogl Alm alleen maar bijdragen tot de kwaliteit van topniveau voor wintersportfanaten.

Natuurlijke voordelen, zoals de hoge alpiene hoogte van het skigebied – van 1800 tot 3080 m hoogte -, staan garant voor eindeloos skiplezier in Gurgl van half november tot diep in het voorjaar. Bovendien is de ski-infrastructuur er van het hoogste niveau, met 112 kilometer aan skipistes en 25 ultramoderne liftinstallaties. De in totaal zes gondelbanen houden de afstand tussen de verschillende pistes kort. Het ‘Top Quality Skiing’-label benadrukt zoals altijd de kwaliteitsnorm die Gurgl zichzelf oplegt en voortdurend nastreeft door regelmatig nieuwe attracties te lanceren. En dat zal voor het komende winterseizoen niet anders zijn, want de Diamant van de Alpen heeft voor al zijn gasten enkele nieuwigheden in petto.

Heropening in recordtijd

In januari 2021 heeft een zware brand een expositieruimte van 2000 m² met 350 klassieke motorfietsen en 15 oldtimers onherroepelijk verwoest in het Top Mountain Motorcycle Museum. De enthousiaste reacties van overal ter wereld hebben de twee initiatiefnemers Alban en Attila Scheiber gestimuleerd om iets wat hen na aan het hart ligt zo snel mogelijk weer op te bouwen. Met een oppervlakte van 4500 m² is er nu veel meer ruimte om uiting te geven aan hun liefde voor motorfietsen en alle aspecten daarvan. De heropening van het hoogst gelegen motormuseum van Europa staat gepland voor 18 november 2021, wanneer het nieuwe winterseizoen van start gaat. Bezoekers kunnen alvast uitkijken naar een gloednieuw concept, dat ook mensen moet aantrekken die niet per se een passie voor motorfietsen hebben. Dankzij de massale steun van de internationale gemeenschap, die tal van voertuigen in bruikleen geeft, zullen in het museum 450 motorfietsen uit alle tijdperken worden tentoongesteld. Bezoekers worden meegenomen doorheen de geschiedenis van de motorfiets van 1885 tot 2000. Deze tijdspanne is onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals ‘Veteran Era’ en ‘Classic Motorcycle’. Ook gaat er aandacht naar belangrijke historische gebeurtenissen wereldwijd, het waardevolle werk van motorfietspioniers, de racegeschiedenis en het wereldje van de oldtimers in Oostenrijk. Een bijzonder hoogtepunt is de ongeëvenaarde ‘Motor Experience’. Deze nieuwe avonturenwereld voor motorfietsen en oldtimers zorgt voor verschillende interactieve momenten tijdens het museumbezoek. In samenwerking met KTM kunnen bezoekers de sensatie van een ritje op een pasweg in Tirol ervaren in een 4D-bioscoop, inclusief luchtstroom, motorgeluiden en bochtenwerk.

Meer comfort voor meer skiplezier

Korte afstanden, geen wachttijden en ski-in & ski-out mogelijkheden zijn inmiddels de norm in de Diamant van de Alpen. Het skigebied telt 25 vier- en vijfsterrenhotels, waaronder ‘s werelds hoogste superior vijfsterrenhotel van Relais & Chateaux. Een betere ski-in & ski-out ervaring vind je niet, want de meeste pisteafdalingen stoppen ongeveer tot aan de voordeur van het hotel. De nieuwe Rosskar-gondelbaan draagt ook bij tot de verdere verbetering van de servicekwaliteit. Deze hypermoderne kabelbaan met cabines voor tien personen werd gemaakt door de Oostenrijkse marktleider Doppelmayr en vervangt de vorige stoeltjeslift. Naast een vervoerscapaciteit van 2400 personen per uur zijn er nog vele andere voordelen. Zo brengt de gondellift zowel skiërs als wandelaars in amper negen minuten van het centrum van Obergurgl naar de zonovergoten skipistes en de gastronomische keuken van de Festkogl Alm op een hoogte van 2668 meter.

Ruimte voor grootse ideeën

Gurgl is diep verankerd in de geschiedenis als een wetenschappelijke plek. Vele grote denkers en onderzoekers kwamen en komen nog altijd naar het eind van het Ötztal, zoals de populaire econoom Friedrich August von Hayek. Sinds 1951 bestuurt de universiteit van Innsbruck het gerenommeerde universiteitscentrum in Obergurgl, dat zich toespitst op alpien onderzoek. Gurgl Carat is het hypermoderne congresgebouw van Gurgl, met voldoende ruimte voor seminaries, vergaderingen en congressen tot 500 deelnemers. In combinatie met de kwalitatief hoogstaande vier- en vijfsterrenhotels kunnen voorstellingen, zoals B2B-events, in een harmonieuze setting worden georganiseerd.

Vanuit een ander perspectief

Als een van de meest exclusieve skioorden van Oostenrijk weet Gurgl precies hoe het zijn gasten kan bekoren met een breed aanbod. Een aanrader is een bezoek aan de Top Mountain Star op een hoogte van 3080 meter. Het gebouw op de top van de Wurmkogel heeft een unieke architectuur en biedt een prachtig vergezicht tot de Italiaanse dolomieten. De pittoreske Hohe Mut Alm met een uitzicht op de gletsjers van Gurgl is een populaire ontmoetingsplaats om even op krachten te komen voor de volgende afdaling. Dit natuurschoon is een van de meest begeerde locaties voor trouwpartijen. Een panoramisch tochtje in de Perrier-Jouët-gondel is een luxe-ervaring om nooit meer te vergeten. Je wordt niet alleen van je sokken geblazen door de culinaire hoogstandjes, maar ook door het magnifieke uitzicht op de bergen. En wil je eens iets anders doen dan skiën, dan is er nog de drie kilometer lange, natuurlijke rodelbaan in Hochgurgl, waar waaghalzen iedere week kunnen avondrodelen. www.gurgl.com

Veilig op wintersportvakantie in Gurgl

De 112 km aan skipistes en de 25 bergliften zorgen voor skiplezier op maat in het hooggelegen Gurgl. De enorme verscheidenheid garandeert meteen ook voldoende ruimte en afstand. Alle toeristische partners, gaande van de hotel-, café- en restaurantuitbaters tot de liftoperatoren, zijn uitstekend voorbereid op de nieuwe situatie. Om de gasten, het personeel en de lokale bevolking te beschermen, werd in alle gebieden een uitgebreid maatregelenpakket voorzien voor een veilige en zorgeloze vakantie. www.obergurgl.com/de/winter/covid-19-schutzmassnahmen