Habits de Lumière – Epernay

Men stoomt zich stilaan klaar voor de feestdagen. Alvorens we gaan klinken op het nieuwe jaar, vergezeld met een goed glas Champagne, nodigt de hoofdstad van Champagne je uit voor een driedaags spektakel.

LICHTFESTIVAL IN EPERNAY

Van 13 tot 15 december wordt Epernay voor de 20ste keer omgetoverd tot een lichtspektakel. Een weekend waarbij zowel jong als oud geniet van verschillende activiteiten en gratis randanimatie. De wereldberoemde laan ‘Avenue de Champagne’ wordt volledig verlicht terwijl straatanimatie de magie in de stad tot leven wekt. Drie dagen gevuld met gastronomie, cultuur en uiteraard Champagne.

Zaterdag 14 december kunnen gastronomie-liefhebbers deelnemen aan ‘Habits de saveurs’ waarbij gerenommeerde chefs van de streek hun kunsten delen aan het bredere publiek. In de namiddag zijn de kleine chefs aan de beurt met een bakkerswedstrijd georganiseerd voor 8 tot 12 jarigen. Op zondag verzamelen meer dan 400 vintage auto’s zich voor een auto parade.

WIJNTOERISME IN DE CHAMPAGNESTREEK

Naast het lichtfestival, biedt de Champagnestreek een ruime waaier aan unieke ervaringen en belevenissen aan, die de authenticiteit en typiciteit van de streek nog meer in de verf zetten. Via hun website brengt men de Champagnestreek, onder de slogan “La Champagne – Refined art de vivre », Champagneliefhebbers, wijntoeristen en nieuwsgierige reizigers dichter dan ooit. Plan er een bezoek aan één van de vele Champagnekelders gepaird met een tasting, neem een kijkje op de evenementenkalender of huur een fiets om de wijngaarden te ontdekken.

www.visitlachampagne.travel