Hamburg airport wint felbegeerde titel ‘Best Airport Europe”

Hamburg Airport, Noord-Duitsland’s grootste luchthaven, draagt ​​opnieuw de titel “Best Airport Europe” – 10-25 miljoen passagiers – een titel die het al in 2012 en 2013 behaalde. Hamburg Airport won op veel gebieden (waaronder klantenservice, toegankelijkheid, veiligheid en milieu). De ACI-jury waardeerde Hamburg Airport’s sterke focus op milieubescherming en de transparante dialoog met het grote publiek en de buurlanden van de luchthaven.

De prijs werd uitgereikt ter gelegenheid van de 28 ste ACI Europe General Assembly in Brussel. Michael Eggenschwiler, CEO van Hamburg Airport, ontving de prijs voor een publiek van 800 prominenten uit de industriële en luchtvaartsector. Een jury van onafhankelijke deskundigen, waaronder vertegenwoordigers van EUROCONTROL, de Europese Burgerluchtvaartconferentie en de directeur-generaal voor mobiliteit en vervoer van de Europese Commissie, hebben de beste luchthaven van Eu-Europa geselecteerd in elk van de vier verschillende categorieën (1-5 miljoen passagiers, 5-10 miljoen passagiers, 10-25 miljoen passagiers en meer dan 25 miljoen passagiers).

“Het is een grote eer om voor de derde keer deze belangrijke prijs te ontvangen. Want hoewel Hamburg Airport al 90 jaar actief is, is het voor ons als moderne binnenstedelijke luchthaven erg belangrijk om de dialoog gaande te houden en verantwoordelijkheid te nemen voor de regio: als een grote werkgever, als een dienstverlener, en ook als buur.” zei Michael Eggenschwiler.

Hamburg Airport streeft ernaar de lokale gemeenschap van dienst te zijn. Naast reguliere evenementen, informatierondleidingen en een gevestigd bureau voor gemeenschapsbetrekkingen, is er voor de regio, ook een krant met informatie over de luchthaven, krant die 20 jaar geleden voor het eerst werd gepubliceerd. Hamburg Airport investeert circa 40 miljoen euro in geluidsbescherming buiten de wettelijk verplichte vereisten. De activiteiten van het Environmental Management Centre zijn divers, variërend van het terugdringen van de CO2-uitstoot binnen de invloedsfeer van de luchthaven tot de bescherming van bedreigde plant- en diersoorten. De meeste voertuigen voor gebruik op de luchthaven zijn bijvoorbeeld uitgerust met alternatieve brandstoffen en de luchthaven is actief in de bescherming van bijen.

In maart van dit jaar heeft Hamburg Airport al de Skytrax Award gewonnen in de categorie “Best Regional Airport Europe”.