Hard Rock heals foundation selecteert Antwerps project

Hard Rock Cafe Antwerp steunt kinderen met PID (primaire imuundeficiënties), door de kracht van muziek – ‘VZW Musicforkids’. Hard Rock Cafe Antwerp zal op 28 maart 5.000 USD schenken aan de VZW Musicforkids”, dat kinderen met PID via muziek een betere toekomst wilt schenken. Het project in Antwerpen werd door Hard Rock Heals Foundation gekozen uit 200 voorstellen van over de hele wereld.

Ieder jaar ontvangt Hard Rock Heals Foundation tientallen aanvragen van Hard Rock Cafe’s voor een support. De selectiecriteria zijn: vrijwilligerswerk in de lokale gemeenschap met muziek als belangrijkste hoeksteen van een project. Dit jaar werden 50 projecten gesteund door de Hard Rock Heals Foundation. Voor de speciale gelegenheid van het overhandigen van de cheque nodigt Hard Rock Cafe Antwerp heel wat media en influencers uit.

Het initiatief komt van de Hard Rock Heals Foundation, een caritatieve afdeling van Hard Rock International en heeft als doel de maatschappij te steunen door de kracht van muziek. Het ondersteunt projecten die bijdragen tot de levenskwaliteit, via de muziek die beroert, stimuleert, verbindt en herstelt.

Het MusicForKids KID (KinderImmuunDeficiënties) Fonds is een kleine vzw uit Oostham die bestaat uit 2 paar ouders waarvan de kinderen PID hebben. Daarom willen ze zich ook blijvend inzetten om deze chronische ziekte in de maatschappij meer bekendheid te geven. Zij doen dit met de slogan: ‘ook zieke kinderen hebben dromen’. Zij organiseren jaarlijks tientallen concerten alsook een muziekquiz om geld in te zamelen voor verder onderzoek en onder meer een kinderpsychologe op de KID afdeling van het UZ Leuven.

Kurt Verheyden stichter van VZW Musicforkids: “ Het geld dat wij inzamelen ondersteunt het onderzoek naar (primaire)imuundeficiënties. Wij willen ook PID grotere bekendheid geven. Een kind met een PID ziet er niet anders uit ondanks de handicap voor het leven, dat is belangrijk om weten. Mijn zonen hebben een levensbedreigende PID en alleen een GENtherapie zou hun op termijn kunnen helpen. Indien nodig moeten we zelfs over gaan tot een stamceltransplantatie voor mijn zoontje Bas, maar het slaagpercentage is maar 60%.” Geld voor verder onderzoek en ondersteuning is dus dringend nodig.

Zelf aanwezig zijn op het event? Dat kan, op 28 maart wordt de cheque voor 5.000 USD overhandigd aan VZW Musicforkids, het wordt een belangrijke dag in het teken van VZW Musicforkids met veel muziek. Er zal een live band spelen en er is ook randanimatie. We hopen zo PID meer bekend te maken bij het brede publiek en meer steun te vinden voor deze ernstige, en nog steeds vrij onbekende aandoening.