Hef het glas met Sofitel

Luxe hotels over de hele wereld nodigen zowel gasten als bezoekers uit om het najaarsseizoen te vieren met Sofitel-wijndagen. Met veilige, lokale ervaringen vol culturele verrijking in de mode dit jaar, nodigt Sofitel Hotels & Resorts zijn gasten uit om de Sofitel-wijndagen te vieren, een zintuiglijke wereldwijde showcase van eten en wijn die loopt tot 31 oktober 2020.

Sofitel’s rol als de wereldwijde ambassadeur van Franse stijl en art-de-vivre is belichaamd in Sofitel Wine Days, een jaarlijks programma waarbij Sofitel-hotels over de hele wereld hulde brengen aan wijn en Frans culinair erfgoed. De festiviteiten vinden plaats tijdens de traditionele wijnoogstperiode in Frankrijk en bieden de gasten een authentieke kans om ‘Live The French Way’ door middel van een verscheidenheid aan buitengewone wijnervaringen zoals proeverijen, begeleide wijngaardtours, wijnpartnerschappen en nog veel meer. Dit jaar is de 9e editie van het programma en laat Sofitel haar betrokkenheid bij de wijn zien door middel van verschillende evenementen die de gasten aanmoedigen om gedurfde nieuwe ontdekkingen te doen, hun wijnkennis uit te breiden en meer te weten te komen over welke wijnen het beste bij hen passen, dankzij de wijnexperts en sommeliers van het merk.

Tot 31 oktober 2020 toont een aantal Sofitel-eigendommen de lokale wijn- en culinaire cultuur en neemt de gasten mee op een reis om nieuwe en onbekende variëteiten en smaken te ontdekken die hun smaakpapillen doen ontwaken door middel van unieke ervaringen, waaronder exclusieve evenementen en een uniek samengesteld wijndagenmenu.

Hoogtepunten zijn o.m. Sofitel Legend Metropole Hanoi biedt gasten een reeks evenementen waaronder exclusieve Franse en Italiaanse wijndiners, maar ook koppelingservaringen en aanbiedingen in drie van de restaurants en bars op het terrein. Sofitel Bangkok Sukhummvit organiseert een mysterieuze wijnproeverij, wijn en kaas masterclasses. Gasten kunnen genieten van het beste van de Franse wijnen in Sofitel Saigon Plaza door middel van een uitzonderlijke wijnbeurservaring en een 4-gangen diner dat medio september wordt gehouden in de onlangs gerenoveerde LE 17 Bistro van het hotel met speciale gastsprekers uit Bordeaux, Marseille en andere gerenommeerde wijnregio’s van Frankrijk. Sofitel Legend The Grand Amsterdam transformeert haar Bibliotheek ‘Or’ in een luxueus Champagne Atelier en creëert een mediterrane ervaring in haar tuinbistro, Oriole, genaamd de ‘Oriole Express’, met een voortreffelijke culinaire reis door Zuid-Europese landen, allemaal met een exclusieve wijnarrangementen die het geselecteerde land met Nederland zal verbinden. Het pand is tevens gastheer voor een volledig programma van evenementen, proeverijen en speciale aanbiedingen.

Als opwindende aanvulling dit jaar hebben de Sofitel-eigendommen een op maat gemaakt wijndagenmenu geïntroduceerd met een speciaal samengestelde selectie van wijnen die zijn gekozen door wijnproducenten en partners, waarvan vele diepgaand zijn getroffen door de voortdurende COVID-19-pandemie. Het menu van de wijndagen biedt een verscheidenheid aan wijnen van hoog kaliber, een ware oenologische ontdekking.

De wereldwijd wijndagen van Sofitel hebben het voorrecht om de wijncultuur en de link met de Franse art-de-vivre te vieren, zodat zowel amateurs als liefhebbers de geheimen van de wijn kunnen ontdekken.