Hervatting van de commerciële vluchten op Brussels South Charleroi airport

Brussels South Charleroi Airport kondigt aan dat de commerciële activiteiten worden hervat vanaf 15 Juni 2020. In overeenstemming met de gezondheidsvoorschriften en de nieuwe richtlijnen met betrekking tot reizen met het vliegtuig die worden uitgevaardigd door de luchtvaartmaatschappijen, hebben we verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van het personeel en de gebruikers van de luchthaven te kunnen waarborgen.
Om de heropstart onder de beste omstandigheden te laten verlopen, raden we onze reizigers aan om te anticiperen op de verschillende stappen van hun reis, van bij hun thuis tot op het vliegtuig. Hierdoor kunnen de contacten op de luchthaven worden beperkt en kan de social distancing zoveel mogelijk worden nageleefd.
Brussels South Charleroi Airport herinnert alle reizigers en hun begeleiders aan de maatregelen die werden genomen en geeft hen graag enkele tips ter voorbereiding van hun reis.
Uw reis voorbereiden:
Om het goede verloop van uw reis te kunnen waarborgen, is een goede voorbereiding van essentieel belang. Het is aangeraden om alle boekingen online te regelen, zowel voor uw vliegtuigtickets op de website van de luchtvaartmaatschappijen, als voor de diensten op de luchthaven (http://www.brussels-charleroi-airport.com – Parking, Fast-Track, Lounge). Van zodra de passagier de betalingen op een veilige manier heeft uitgevoerd, ontvangt hij een bevestigingsmail met een overzicht van zijn boeking en alle informatie met betrekking tot het product/de dienst. Wanneer hij naar de luchthaven gaat, moet hij de ontvangen vouchers meenemen op zijn mobiele telefoon of op papier.
Bij de boeking van het vliegtuigticket op de website van de luchtvaartmaatschappijen is het aangeraden om alle gewenste opties onmiddellijk toe te voegen. Het betreft opties zoals extra ruimbagage, prioritair boarden, de stoelkeuze, enz. Door te anticiperen op al deze aspecten kan de betaling van toeslagen op de luchthaven worden vermeden en wordt het contact met onze medewerkers zoveel mogelijk beperkt.
Op de luchthaven:
Vanaf 15 juni 2020, is het dragen van neus- en mondbescherming verplicht in de luchthaven. De passagiers kunnen worden begeleid als ook de begeleiders de hygiënemaatregelen naleven.
Iedereen moet een veilige afstand bewaren tussen alle personen die aanwezig zijn in de terminal. Er zal bovendien een uitgebreide sensibiliseringscampagne worden uitgewerkt in de luchthaven om alle aanwezigen te sensibiliseren voor de gepaste handelingen die ze moeten aannemen.
Het is mogelijk om iemand naar de luchthaven te brengen of op te halen. Betalen met de bankkaart wordt sterk aanbevolen. We wijzen de reizigers erop dat Parking P3 niet beschikbaar is in de eerste fase van de heropstart.
Om toegang te krijgen tot de terminal van Brussels South Charleroi Airport, zal er een eerste controle worden uitgevoerd in de zogenaamde filterzone van de luchthaven (de screeningtent). Vanaf deze ruimte is het dragen van een mondmasker verplicht. Het personeel van het Belgische Rode Kruis zal de temperatuur nemen van iedereen die toegang wilt krijgen tot de luchthaven. Iedere persoon met koorts en tekenen van een mogelijke infectie zal worden onderzocht door het medisch team en zal worden gevraagd om een afspraak te maken bij een arts.
Er wordt materiaal voor de verdeling van alcoholgel ter beschikking gesteld van de passagiers en andere gebruikers van de luchthaven van zodra ze de luchthaven betreden en op verschillende andere strategische plekken binnen de luchthavengebouwen.
De procedure voor het inchecken werd niet veranderd. Bepaalde luchtvaartmaatschappijen opteren in hun vervoersbeleid voor een verplichte online check-in. Andere luchtvaartmaatschappijen bieden hun reizigers de keuze om online of ter plaatse in te checken. In de huidige context moet de voorkeur worden gegeven aan online inchecken. De reizigers wordt gevraagd om, voor zover mogelijk, thuis in te checken en naar de luchthaven te komen met hun boardingpass op papier of op hun telefoon. De bagage wordt vervolgens ingecheckt aan de verschillende incheckbalies, op vertoon van voornoemde boardingpass en een geldig identiteitsbewijs. De voorwaarden voor het inchecken staan vermeld op de website van de luchtvaartmaatschappijen.
Boarden en aan boord van het vliegtuig:
De social distancing zal ook worden toegepast aan de gates. De markeringen op de vloer wijzen op de afstand die moet worden behouden. Alle reizigers zal worden gevraagd om zich niet naar de gate te haasten van zodra deze wordt geopend, maar om rustig te wachten, zodat de nodige afstand tussen de passagiers kan worden gewaarborgd.
Eenmaal aan boord hanteert elke luchtvaartmaatschappij zijn eigen gezondheidsmaatregelen. Deze staan vermeld op de website. De reizigers dienen kennis te nemen van deze specifieke maatregelen voor vertrek.
Inkomende vluchten:
Het is mogelijk om een passagier op te halen die aankomt op de luchthaven. Het is mogelijk om toegang te krijgen tot de terminal als de hygiënemaatregelen worden nageleefd. Voor de reizigers is het dragen van een mondmasker verplicht van zodra ze uit het vliegtuig stappen tot ze de terminal hebben verlaten. Het is in ieders belang om, voor zover mogelijk, een veilige afstand tussen alle aanwezigen te behouden, met name aan de bagageband.
Brussels South Charleroi Airport vraagt iedereen om deze maatregelen toe te passen en erop toe te zien dat de hygiënemaatregelen correct worden nageleefd.