Het heringerichte Domaine de Ronchinne opende de deuren

Voor een buitengewone vakantie, hoeft u niet langer naar het buitenland… Na een verplichte sluitingsperiode als gevolg van de COVID-19-crisis gaat het Domaine de Ronchinne op 26 juni weer open. Het landgoed van meer dan 42 hectare heeft de afgelopen maanden grondige wijzigingen ondergaan en werd volledig heringericht.

Het hotel dat midden in de Naamse Condroz en vlak bij de Ardennen ligt, telt nu diverse nieuwe voorzieningen zoals originele nieuwe verblijven, een zwembad en wellness, ruimtes om iets te eten in de volle natuur enz. Het hotel biedt ook nieuwe (sport)activiteiten aan voor een all-in, ontspannend luxeverblijf.

Wie naar het Domaine de Ronchinne komt, vindt er zijn droomvakantie in eigen land. Relaxen, een frisse neus halen, actief ontstressen op een uitzonderlijke locatie, het kan allemaal en het Domaine heeft alle benodigdheden voorzien.

Nieuwe verblijven, waaronder een paar heel verrassende, verspreid over het Domaine. Naast de prachtige, traditionele kamers in het Château of de Ecuries, biedt het Domaine de Ronchinne nu ook onderdak in 26 kamers in het nieuwe Maison du Jardinier. De inrichting en aankleding ervan werden ontworpen door architecte Olivia Gustot.

Wie het liever wat oorspronkelijker wil, kan kiezen voor een buitengewoon verblijf want er zijn heel wat mogelijkheden toegevoegd aan het aanbod van bestaande kamers. Zo het is nu mogelijk à la Belle Etoile in slaap te vallen onder de sterren tussen de rododendrons of in les Faisanderies du Verger (de gewezen fazantenverblijven in de boomgaard); om, echt alleen op de wereld, de natuur te observeren, terwijl u zalig inslaapt om even heerlijk wakker te worden in de ‘Loft Cube’; om met familie of vrienden te eten en te logeren in de Bivouac in het bos; om met de Cabane perchée in een boomhut te verblijven tussen de bomen; of om andere jongeren te ontmoeten in de slaapzaal van le Dortoir.

Eten wat u wilt, waar u wilt, wanneer u dat wilt

We hebben ons restaurantaanbod herzien en aangepast aan de nieuwe trends in de vakantie- en vrijetijdssector. ‘s Ochtends krijgen de klanten een ‘ontbijtmand’ en ze kunnen zelf kiezen waar ze er in het Domaine van willen smullen. ‘s Middags en gedurende de namiddag biedt een nieuwe ‘Superette’ de mogelijkheid zelf uw menu samen te stellen en er zijn tal van ingerichte plekken om te genieten van een maaltijd of vieruurtje. Het Domaine de Ronchinne biedt een veelheid aan mogelijkheden om comfortabel en rustig te genieten van een heerlijke lunch of snack, in de buurt van het kasteel of tussen de bomen. Naast salons, bankjes, weiden, boudoirs, charmante hutten, theehoekjes, een uitspanning en een tent zijn er twee panoramaterrassen met een prachtig uitzicht.

En voor het diner, na een aperitief op het panoramaterras rond de vuurschaal, biedt het Domaine de Ronchinne een keuze uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts in la Cambuse, het gloednieuwe restaurant, bedacht en ingericht door de gerenommeerde interieurarchitect Lionel Jadot. Voor groepen zijn er formules op maat mogelijk zoals een barbecue aan het jachthuis, een uitgebreide grill op een groot houtvuur …

‘Le Lavoir’ is een zwembad en wellness in één met een heleboel nieuwe mogelijkheden om van het leven te genieten. Het Domaine de Ronchinne heeft nu ook een buitenzwembad en een gloednieuwe wellness-ontspanningsruimte. ‘Le Lavoir’ is een creatie van Lionel Jadot en zorgt voor een heel nieuwe atmosfeer die verkwikkend en weldadig werkt. De inrichting dwingt tot ontspannen. Gasten worden er ondergedompeld in een oceaan van zen tussen de verhoogde paden, het prachtige zwembad omzoomd met hout, de sauna’s, de hamam, de Scandinavische hottub en de ‘vuurpot’. Het wordt een originele ervaring, weelderig en rustgevend tegelijk. En voor wie houdt van afzondering, heeft het Domaine tal van plaatsen om een siësta te doen in de schaduw van de bomen, waarvan meerdere eeuwenoud.

Het Domaine de Ronchinne heeft ook nog diverse activiteiten toegevoegd aan zijn serviceaanbod. Zo worden er elke ochtend yogalessen georganiseerd voor de liefhebbers, voor de sporters is er een gym voorzien en er worden ontspannende massages aangeboden die zelfs in het park georganiseerd kunnen worden …

Verspreid over het Domaine werden ook terreinen en installaties ingericht voor kinderen en ouders, waardoor het een van de mooiste speelterreinen van België is geworden met schommels, speelhuisjes, glijbanen, tennis, basketbal, petanque, volleybal, minigolf, diverse balspelen, trampoline, badminton, tafeltennis, … met nog 3 binnenspeelzalen en salons voor bordspelen erbovenop. Daarnaast leent de streek zich uitstekend voor talloze trektochten (te voet, met de fiets, met de auto, met de motor, te paard, …) met enkele van de mooiste dorpen van Wallonië, een Sentier d’Art-kunstroute, RAVeL-trajecten, prachtige valleien, eeuwenoude abdijen en een prachtig terroir.

Domaine de Ronchinne – Maillen – www.domainederonchinne.be