Het ideale decor om wild te eten: Logis in de Ardennen

Het najaar luidt een periode in van lange herfstwandelingen, prachtige kleuren in de natuur én voor velen ook van heerlijke wildgerechten. Die kunnen niet ontbreken op de menukaart als de dagen korter worden en de temperaturen dalen. En dát weten eigenaars of uitbaters van Logis hotels en restaurants in de Ardennen.

Een keuken met regionale inspiratie: proef het verschil: Logis is overtuigd van het belang van lokale kennis en tradities. Wie in een Logis hotel overnacht, dompelt zich onder in de streek. Belangrijk is dan ook de lokale keuken. De Logis hotelhouders kiezen voor typische streekmenu’s en maken daarbij gebruik van plaatselijke leveranciers en producten. Comfort en authenticiteit zijn hun stokpaardjes en kenners weten dat beslist te waarderen.

Wild in de Ardennen: Natuurlijk zijn de Ardennen het ideale decor om wild te eten: in een gezellig dorp, aan de rand van het bos of aan de oever van een rivier. Het aanbod van Logis is uitgebreid zodat gasten de perfecte ligging van hun hotel kunnen kiezen. En uiteraard is de menukaart ook uitgebreid: hert, everzwijn, haas of wilde eend, met noten en paddenstoelen, met pittig geroosterde wintergroenten en romige puree of met bosvruchten en stoofpeertjes. Gebakken, gegrild of liever gestoofd; wild is geschikt voor alle bereidingswijzen en de Logis hotelhouders geven graag uitleg over hun specialiteiten.

Elk Logis hotel heeft een eigen karakter en vele Logis hotels in de Ardennen hebben speciale wildmenu’s. Zo ligt Auberge Le Relais in het hart van een pittoresk dorpje in de Semoisvallei vlakbij de Franse grens en kunnen gasten zich hier na een mooie wandeling nestelen bij het knapperend haardvuur. Het is een typisch Ardens hotel dat al meer dan 30 jaar bestaat. Hôtel du Moulin in Ligneuville is dan weer bekend voor de verfijnde keuken en ruime wijnkelder. Bij Hostellerie La Claire Fontaine en Hotel les Tilleuls heeft men een grote keuze aan activiteiten die gelinkt zijn aan gastronomie en degustaties en Hotel La Hutte Lurette is nieuw in het aanbod van Logis. De aandacht voor de streek en haar producten is echter bij elk Logis hotel een must. ‘Logis loves local’ is dan ook de leuze.

Logis is al 70 jaar createur van authentieke ervaringen en de grootste keten van onafhankelijke restaurant-hotelexploitanten in Europa met 2.200 vestigingen in 8 landen. Logis verzekert een gepersonaliseerd en vriendelijke ontvangst, accommodatie van goede kwaliteit en een keuken die lokale seizoensproducten gebruikt om huisgemaakte gerechten te bereiden. De garantie goed te eten en goed te slapen in een mooi ingericht etablissement leiden tot een zeer goede beoordeling van onze gasten, 8.6/10 (90.000 gecontroleerde beoordelingen). Alle Logis-etablissementen zetten de streek waar ze gevestigd zijn voorop; ze stimuleren de lokale economie, geven de voorkeur aan korte afzetkanalen en regionale producten. Meer informatie: www.logishotels.com