Het May Fair hotel , een Londens icoon, sluit aan bij Radisson Collection

Radisson Hotel Group, een van de grootste en meest dynamische hotelgroepen ter wereld, kondigt met trots aan dat The May Fair Hotel – een iconisch pand in Londen – als eerste in Engeland is uitgegroeid tot een van de meest uitzonderlijke hotels van de groep.

Het May Fair Hotel is de nieuwste toevoeging aan de Radisson Collection geworden, de groepscollectie van eersteklas lifestyle-eigendommen, die een hoogwaardig verblijf in een van de meest gewilde Londense wijken biedt. Het hotel treedt toe op het ideale moment, omdat de lancering samenvalt met de eerste verjaardag van Radisson Collection sinds de introductie van de Radisson Hotel Group merkarchitectuur.

Het hotel werd indertijd al snel een speeltuin voor de Londense high society na een inspectiebezoek door King George V en Queen Mary in de Roaring 20er jaren. Later was het hotel eigendom van Hollywood impresario’s, de gebroeders Danziger, toen het hotel een meer dan levensgrote erfenis naar nieuwe hoogten bracht. Vandaag de dag, terwijl de eminente ruimtes en glinsterende Baccarat-kroonluchters bewaard zijn gebleven, is het hotel getransformeerd in een moderne boetiek – bekend om zijn tijdloze elegantie en charme.

De aankondiging valt samen met de verlenging van de partnerschapsovereenkomst tussen Radisson Hotel Group en Edwardian Hotels London, die eigenaar en exploitant zijn van The May Fair Hotel en 11 Radisson Blu Edwardian eigendommen, waardoor Edwardian Hotels London’s Master Franchise nu doorloopt naar 2063.

Federico J. González-Tejera, President & CEO van Radisson Hospitality AB en voorzitter van de Radisson Hotel Group Global Steering Committee: “We zijn ontzettend trots om een iconisch hotel als The May Fair Hotel te mogen verwelkomen in de Radisson Collection familie en we zijn erg blij dat we een principe-overeenkomst hebben over een verdere verlenging van onze strategische samenwerking met Edwardian Hotels Londen voor nog eens 10 jaar, die ons tot 2063 brengt. Van de onverslaanbare locatie tot de culinaire flair en de luxueuze wellnessfaciliteiten, alles aan The May Fair Hotel is opgezet om de gasten een uitzonderlijke ervaring te bezorgen. “

Jasminder Singh OBE, voorzitter en CEO van Edwardian Hotels Londen: “Ik ben verheugd dat The May Fair Hotel is erkend als het eerste hotel in Londen in de Radisson Collection en we kijken uit naar de volgende fase van onze langdurige strategische samenwerking met Radisson Hotel Group. Dit is een bewijs van onze niet aflatende toewijding aan de dienstverlening aan onze gasten en een erkenning van de vooraanstaande positie van The May Fair Hotel in de concurrerende luxe hotelmarkt in het Verenigd Koninkrijk”.

Het May Fair Hotel heeft een van de grootste en meest uiteenlopende selectie kamers, met 37 luxe suites en meer dan 400 kamers. Gasten hebben toegang tot de serene May Fair Spa & Gym, evenals 11 state-of-the-art vergader- en evenementenruimtes om zakenreizigers te ontvangen. Het hotel beschikt ook over een indrukwekkend aanbod van eten en drinken, met May Fair Kitchen met de beste Spaanse en Italiaanse kleine borden, de bekroonde May Fair Bar met een fenomenale cocktailkaart en het slanke May Fair Terrace voor een meer intieme ervaring.

In het hart van de Londense culturele scene, is The May Fair Hotel perfect gelegen in een gracieuze haven in de buurt van een schat aan elegante winkels, designer boetieks en gerenommeerde galerieën. Al meer dan tien jaar is het de officiële partner van de London Fashion Week en het BFI Film Festival – en werkt het samen met het Victoria & Albert Museum om een op maat gemaakt hotelarrangement en cocktails gewijd aan Christian Dior aan te bieden: Ontwerper van Dreams Exhibition.