Het nieuwe terras van Steigenberger Grandhotel Brussels

Om de terugkeer van de mooie dagen passend te vieren, is het Steigenberger Grandhotel verheugd zijn recent gerenoveerde terras opnieuw te kunnen openstellen. Deze ‘urban oasis’ is een ontspannend toevluchtsoord waar men de drukte van de stad achter zich kan laten. Het terras is een ontmoetingsplaats, een miniatuurwijk waar herbronnen, comfort en sereniteit centraal staan. Tegelijk biedt het een vlotte toegang tot de boetieks en handelszaken van de prestigieuze Louizalaan, die vlakbij ligt.

Het terras met zijn zwart-witte kleurenschema telt 56 zitplaatsen en is uitgerust met terrasverwarmers en lichte, goed isolerende parasols die uitkomst bieden bij regenweer. Er is bewust gekozen voor een sobere maar luxueuze decoratie zodat de locatie volop voor zichzelf kan spreken. Vijgenbomen en lantaarns creëren een moderne sfeer met een licht mediterrane toets. Het terras is elke dag van 9 u. ‘s ochtends tot 1 u. ‘s nachts open voor het publiek, en dat van de maand mei tot in het najaar. Dit vredige oord – dat zich overigens een verdieping boven straatniveau bevindt – is bereikbaar via de grote, zonovergoten binnenplaats of via de prachtige lobby van het hotel.

De uit Griekenland afkomstige chef-kok George Leivadiotis heeft voor de terrasgasten een speciaal menu gecreëerd: een verfrissende, mediterrane keuken op basis van gezonde en lichte gerechtjes, die perfect samengaan met een drankje. Deze betaalbare “luxesnacks”, zoals fingerfood bereid met verse seizoensproducten, verfijnde tapas, bordjes charcuterie en kaas of inktvisringen, vormen een heerlijke expressie van authentieke smaken. Het terras wordt zo een lounge waar het zalig toeven is, een ontmoetingsplek voor het ontdekken van fantastische ingrediënten en het degusteren van met grote zorg geselecteerde bio- en roséwijnen uit de Côtes de Provence en de Languedoc.

Ter gelegenheid van de Wereldbeker voetbal worden op dit gezellige en discrete terras beeldschermen geplaatst om de wedstrijden te volgen. Laat het weer te wensen over, dan kunnen de toestellen in een oogwenk binnen worden opgesteld. Om een elegante en bruisende sfeer te creëren tijdens het WK, wordt een bar buiten geïnstalleerd.

Recept van de cocktail El Diablo: Om in te spelen op de wensen van de klanten heeft de barman speciaal voor het wereldkampioenschap, een cocktail gecreëerd in de kleuren van de Belgische vlag: El Diablo, een mix van wodka, verse frambozen, kokosnootsiroop en veenbessensap, versierd met een braambes en zeste van citroen. Receptuur: 4cl vodka, 4 verse frambozen, 1 scheutje limoensap, 1cl kokossiroop, 16cl vrenbessensap, Decoratie: Zeste van citroen en braambes.

Om gemoedelijk samen te ontspannen zijn rokers en sigarenliefhebbers welkom op het terras. In harmonie met de nieuwe dynamiek van het Steigenberger Grandhotel, kan het terras op aanvraag geprivatiseerd worden voor een privé- of bedrijfsevenement.

Luxueus en elegant, het Steigenberger Grandhotel, Brussels is zonder twijfel het mooiste luxehotel in de hoofdstad. Gelegen in het hart van Europa, is het geschikt voor elk type gast, of het nu voor het plezier is of voor zaken. De 225 kamers en 42 suites werden allemaal ingericht met hetzelfde gevoel voor ruimte, comfort en moderniteit en beantwoorden zo aan alle noden. De Classic en Superior kamers bestaan in twee versies, in twee verschillende sferen die beantwoorden aan elke verwachting. De 95 Superior kamers hebben zicht op de binnenkoer van het hotel. Dankzij de ruime ontvangstruimte en de verschillende vergaderruimtes en -faciliteiten is het Grandhotel ook uitermate geschikt voor de organisatie van conferenties, internationale congressen, productpresentaties, huwelijken en andere privéfeesten.

De Loui Lounge & Bar wordt beschouwd als een van de beste hotelbars van Brussel. De bar is verkozen tot ‘Best Hotel Bar in Europe 2010’ door de jury van de Villegiature Awards. Men kan er genieten van een heerlijke thee, koffie of cocktail in een interieur met verfijnde houten meubels en comfortabele armstoelen en zetels.

Steigenberger is al meer dan tachtig jaar lang synoniem met Europese tophotels die een ongeëvenaarde gastvrijheid en een uitmuntende dienstverlening bieden. Het familiebedrijf werd in 1930 opgericht door Albert Steigenberger en is in 1985 omgevormd tot een naamloze vennootschap. Tot 2009 had de familie Steigenberger 99,6% van de aandelen in handen. Vandaag is dhr. Hamed El Chiaty de economische eigenaar van het bedrijf. Alle hotels in de Steigenberger Hotel Group – van traditioneel tot modern –beantwoorden aan de allerhoogste verwachtingen van onze gasten. Met de merken ‘Steigenberger Hotels and Resorts’ en ‘InterCityHotels’ omvat de Steigenberger Hotel Group een buitengewoon aantrekkelijke portefeuille van meer dan negentig hotels, waaronder zowel klassieke grand hotels als moderne middenklassenhotels in voornamelijk Duitse en Europese steden.

De groep focust voornamelijk op grote Europese steden, internationale luchthavens en aantrekkelijke vakantieregio’s, maar ook andere bestemmingen wereldwijd, zoals het Midden-Oosten, Azië en Afrika. De Steigenberger Hotel Group ontwikkelt daarbij niet enkel eigen hotels, maar neemt ook bestaande hotels over. Naargelang het type gebouw en de specifieke locatie runt Steigenberger de hotels in eigen beheer, met een huurovereenkomst of onder franchise. Steigenberger Hotels and Resorts is in de voorbije vijf jaar niet minder dan vier keer bekroond door het befaamde Amerikaanse marktonderzoekbureau J.D. Power and Associates voor het hoogste klantentevredenheidsniveau in het luxesegment Upper Upscale. De Steigenberger Hotel Group mocht daarnaast ook de Treugast Award 2009 in ontvangst nemen als meest gegeerde investeringspartner, en werd in 2010 en 2013 door het CRF Institute uitgeroepen tot Top Arbeitgeber Deutschland.