Higashiyama Niseko villa, a Ritz-Carlton reserve opent in Japan

Higashiyama Niseko Village, het nieuwste resort in het prestigieuze Ritz-Carlton Reserve portfolio, is verheugd om gasten te verwelkomen in Japan’s top wintersportbestemming Niseko. Higashiyama Niseko Village ligt op het meest noordelijke eiland van het land, Hokkaido, en biedt een uitzonderlijke ontsnapping voor gasten die op zoek zijn naar persoonlijke en fysieke verkenning. Het resort, dat eigendom is van YTL Hotels, is een prachtig ski-in/ski-out terrein dat het hoogste niveau van persoonlijke service en zorg verweeft met de charme van de lokale geschiedenis, cultuur en keuken van Japan. Higashiyama Niseko Village is slechts het vijfde Ritz-Carlton Reservaat ter wereld, en het allereerste Ritz-Carlton Reservaat in Japan.

“Dato” Mark Yeoh, Executive Director van YTL Hotels: “De illustere portefeuille van YTL Hotels blijft zich uitbreiden in Japan en wereldwijd, het is een genoegen om samen te werken met Marriott International op dit uitzonderlijke terrein. We hebben een enorme inzet en toewijding om een nog grotere stempel te drukken op de wereld met Japan’s eerste Ritz-Carlton Reserve in Niseko Village. Higashiyama Niseko Village biedt een wereldklasse toegangspoort tot Niseko’s avontuurlijke bergen, gerenommeerde gastronomie, cultuur en tradities. Met alle privileges kunnen onze gasten zich verheugen op verwennerij en verzorging op alle denkbare manieren in de loop van de seizoenen. YTL blijft voortbouwen op de natuurlijke attracties van het gebied om de reputatie van Niseko Village als het meest gewilde en meest besneeuwde bekroonde skigebied in Azië in de komende tien jaar te versterken”.

Higashiyama Niseko Village, aan de voet van de berg Niseko Annupuri in het hart van Niseko Village, is een geïntegreerd alpine resort voor het hele seizoen dat wordt geprezen als een van ‘s werelds beste poedersneeuwbestemmingen. Het resort ligt binnen het Niseko United skigebied dat 2.191 hectare aan skiterrein en toegang tot uitgebreide backcountry skiën biedt. Het gebied heeft ook een internationale skischool, stoeltjesliften en gondels, een eet- en winkelcentrum, een outdoor activiteitenpark en twee golfbanen van wereldklasse.

De inspiratie achter het ultra-luxe resort ligt in het Japanse spreekwoord “Kachou Fuugetsu” (Bloem, Vogel, Wind, Maan), dat de eerbied voor de voorbijgaande schoonheid van de natuur en het welzijn aanmoedigt door middel van zelfontdekkingen. Uitdrukkingen van hartelijke emotionele banden, inheemse esthetiek, een unieke keuken en sensorische reizen kenmerken elk element van de gastervaring.

Higashiyama Niseko Village beschikt over 50 elegante kamers en suites met verfijnde voorzieningen. Een gevoel van gecultiveerde schoonheid doordrenkt alle ruimtes in het resort, met natuurlijk gepolijst marmer, geurig cederhout en met vlammen geborsteld afgewerkt graniet. Elke ruimte is ontworpen om de natuur te omlijsten, met de overgangen van het licht en de seizoenen op de nabijgelegen bergen.

Het culinaire ethos richt zich op de filosofie van “shun”, de viering van seizoensproducten die op hun hoogtepunt worden geoogst. Gasten kunnen een verrukkelijke keuken verwachten die de seizoenen weerspiegelt met de beste lokale groenten, geselecteerde vleeswaren en zeevruchten die in Yukibana worden geserveerd, of typische eetervaringen in Sushi Nagi die de omakase traditie van het toevertrouwen van de “Itamae”, oftewel de chef-kok, met zijn delicate creaties in acht neemt. De cocktails op maat, single malts en lokale brouwsels kunnen worden geproefd bij de open haard in de Ume Lounge, met een eclectisch aanbod van Izakaya-stijl gerechten.

De toewijding van het merk Reserve aan een intuïtieve en hartelijke service, een vertrouwde persoonlijke gastheer of “Do San” (een persoon van Hokkaido) zal de gasten helpen in een zeer persoonlijk verblijf door middel van een enkel touchpoint om toegang te krijgen tot elke service, amenity en aanbod. Hun gevoel van oprechte zorg en verantwoordelijkheid, bekend als “omotenashi”, is de gouden standaard van de Japanse gastvrijheid, gedreven door de zuiverheid van hart en wederzijds respect zonder pretentie of verwachting, die door de eeuwen heen is geëvolueerd als een subtiele kunstvorm.

Met een holistische focus op wellness biedt het kuuroord behandelingen op maat om het lichaam en de ziel rust te geven. Het resort beschikt ook over een traditionele Japanse onsen voor gasten om te genieten van het verjongende mineraalrijke water van de natuurlijke ondergrondse warmwaterbronnen van Niseko. Voor gasten die hun trainingsroutine willen onderhouden tijdens hun verblijf, biedt het resort een fitnesscentrum, compleet met high-end Technogym-apparatuur.

“Het uitzonderlijke Higashiyama Niseko Village is een plek, waar onze gasten kunnen genieten van de prachtige alpine omgeving, en dan thuiskomen om verwend te worden door de onberispelijke luxe, voorzieningen en service die alleen het Ritz-Carlton Reservaat kan bieden”. zegt Jennie Toh, Vice President, Brand Marketing en Brand Management, Asia Pacific, Marriott International.