Higgings hotel New Orleans officieel geopend

Het National WWII Museum kondigt de officiële opening aan van het historische hotel, The Higgins Hotel New Orleans, Curio Collection by Hilton. Gelegen in het bloeiende Arts and Warehouse District in New Orleans, beschikt het hotel over 230 kamers, vier eetgelegenheden, waaronder de nieuwste bar op het dak van de stad en 18.000 sq ft vergader- en evenementenruimte, allemaal voorzien van een smaakvol Art Deco ontwerp. Het hotel is het eerste hotel in de staat Louisiana dat deel uitmaakt van de exclusieve Curio-collectie van Hilton, en alle gegenereerde opbrengsten zullen de educatieve missie van het museum ondersteunen.

Als uitbreiding van het museum, ligt het hotel direct op de campus van de topattractie van de stad en vertelt het het verhaal van de Tweede Wereldoorlog door de unieke lens van design, decor, menu’s die geïnspireerd zijn op de era’s en entertainment. Architectenbureau Nichols Brosch Wurst Wolfe & Associates gaf het hotel de thema’s uit de jaren veertig van de vorige eeuw mee en liet zich daarbij niet alleen inspireren door de Art Deco gebouwen in New Orleans, maar ook door de Art Deco gebouwen uit die tijd. Kay Lang + Associates leidde het interieur van het hotel terwijl ze samen met de conservatoren van het museum werkte aan de selectie van artefacten uit de uitgebreide collectie van de instelling om ze op te nemen in de esthetiek van het pand. Tot deze artefacten behoren de piano van generaal George S. Patton, de Higgins Boat Trophy, die aan generaal Arthur Trudeau werd overhandigd voor zijn dienst in het Amfibische Commando, en een portret uit 1943 van Andrew Jackson Higgins, naar wie het hotel is genoemd.

Het hotel heeft 230 kamers en suites op de derde tot en met de achtste verdieping, en zijn voorzien van era-geïnspireerde kunstwerken die verschillende scènes uit zowel de Amerikaanse Home Front en de oorlog in het buitenland laten zien. Voor een meer verheven ervaring, kunnen gasten kiezen voor een van de drie Presidentiële Suites, elk genoemd en gethematiseerd naar de presidenten Truman, Eisenhower en Roosevelt uit de Tweede Wereldoorlog. De Suites bevinden zich op de achtste verdieping en bieden meer dan 1.000 sq ft woonruimte met een grote slaapkamer, een eigen badkamer met een bad en inloopdouche, een kitchenette en een eethoek.

Onder supervisie van Executive Chef Virgile Brandel kan u dineren met het beste van New Orleans, dat bekend staat om zijn betoverende keuken. Het kenmerkende restaurant, Café Normandie, biedt een menu van rustieke Franse gerechten die beïnvloed zijn door de rijke culinaire stijl en geschiedenis van New Orleans. De wereldse charme van het restaurant wordt verankerd door een grote, met de hand afgewerkte vinyl muurschildering die de stranden van Normandië in beeld brengt. Voor een intiemere eetervaring biedt Café Normandie de privé-eetkamer Sainte-Mère-Église met Franse glamour, van het gepolijste nikkel en messing tot het provinciale meubilair, allemaal prachtig verlicht door een prachtige kroonluchter. Gasten kunnen genieten van een klassiek New Orleans Reveillon-menu met opvallende gerechten als met boudin gevulde kalkoenborst geserveerd met pannenkoeken en tasso ham.

Kilroy’s is de lobbybar van het hotel, waar liefhebbers van de Tweede Wereldoorlog genieten van een eerbetoon aan het iconische Amerikaanse stripfiguur uit de Tweede Wereldoorlog. Rosie’s Bar op het dak brengt hulde aan de hardwerkende vrouwen die wapens, transportvoertuigen en benodigdheden hebben ontwikkeld vanaf het thuisfront, en zorgt tegelijk voor een panoramisch uitzicht op het museum en de skyline van New Orleans.

De tweede verdieping van het hotel, met een oppervlakte van 18.000 sq ft is ideaal voor vergaderingen, bedrijfsbijeenkomsten en sociale evenementen. Van verfijnde directiekamers tot veelzijdige vergaderruimten en een elegante balzaal, het hotel biedt 14 plaatsen die ideaal zijn voor elke functie.

Extra eersteklas voorzieningen voor de gasten zijn onder andere een volledig uitgerust fitnesscentrum op de 3de verdieping, met de modernste cardiovasculaire apparaten, vrije gewichten en CrossFit-apparatuur. De Patriots Circle is een executive lounge exclusief voor Hilton Honors Gold en Diamond leden, evenals de Patriots Circle leden van het museum die in het hotel verblijven.