Hilton debuteert in Yokohama in najaar 2023

Hilton kondigt de ondertekening aan van een franchiseovereenkomst met Ken Corporation Ltd. om Hilton Yokohama te lanceren in de herfst van 2023. Het hotel zal gelegen zijn in Minato Mirai 21, een stedelijk gebied aan zee in het centrum van Yokohama in de Kanagawa prefectuur. Dit is het eerste Hilton-hotel in Yokohama, na Tokio de grootste stad van Japan.

Guy Phillips, senior vice president, ontwikkeling, Azië & Australazië, Hilton: “We zijn verheugd onze samenwerking met Ken Corporation uit te breiden met de ondertekening van Hilton Yokohama, na vele jaren van gedeeld succes met Hilton Guam Resort & Spa. Yokohama is aantrekkelijk voor zowel vrijetijds- als zakenreizigers. Het is de thuisbasis van een aantal productiebedrijven en R&D-hubs, waar internationale conferenties en bedrijfsevenementen worden gehouden, en de vrijetijdsmogelijkheden in de bestemming zijn overvloedig met mogelijkheden voor sightseeing, entertainment en dineren. Dit zal ons in staat stellen om gasten die Yokohama bezoeken diensten van wereldklasse aan te bieden wanneer het over twee jaar opengaat.”

Hilton Yokohama ligt op ongeveer 20 kilometer van Haneda Airport en is gunstig gelegen op 10 minuten lopen van het station van Yokohama, dat een uitstekende toegang biedt tot populaire bezienswaardigheden zoals Japans grootste Chinatown, Kamakura, evenals het grootstedelijk gebied van Tokio.

Hilton Yokohama maakt deel uit van Ken Corporation’s ontwikkelingsproject voor gemengd gebruik “K-Arena” in Minato Mirai 21. De projectlocatie, “Music Terrace” genaamd en gepland voor opening in de herfst van 2023, omvat een van ‘s werelds grootste poppodia, “K-Arena Yokohama” – dat plaats biedt aan ongeveer 20.000 mensen, het “K-Tower Yokohama” kantoorgebouw en het Hilton Yokohama. Het hotel met 339 kamers biedt faciliteiten als een fitnesscentrum, een executive lounge en vergaderruimten. Gasten kunnen kiezen uit verschillende eetgelegenheden, zoals een all-day diner, een specialiteitenrestaurant, een café en een barlounge.

Alexandra Jaritz, senior vice president, brand management, Asia Pacific, Hilton zei: “Al meer dan een eeuw verwelkomt Hilton Hotels & Resorts met trots de reizigers van de wereld.  Met nu bijna 600 hotels in de meest gewilde bestemmingen op zes continenten staat het merk nog steeds bekend om de uitzonderlijke service en gastvrijheid die het biedt aan elke gast.”

“We zijn verheugd Hilton, een wereldwijde leider in de industrie, te verwelkomen in Yokohama en het ‘K-Arena’ project,” zei Shigeru Sato, CEO van Ken Corporation. “Hilton Yokohama zal dienen als een belangrijke drijfveer voor de toekomstige groei en stedelijke ontwikkeling van Yokohama.”