Hilton Garden Inn vergroot voetafdruk in Afrika

Het bekroonde luxe hotelmerk ziet een significante groei op het Afrikaanse continent waarbij de beroemde gastvrijheid van Hilton in verscheidene Afrikaanse landen debuteert.

Hilton Garden Inn, Hilton’s wereldwijd erkende luxe hotelmerk, viert een sterke groei in Afrika met vier openingen en nog eens 14 projecten in de pijplijn, dit slechts drie jaar na de opening van het eerste hotel op het continent in 2016. Veel van deze projecten vormen de eerste intredes voor Hilton Garden Inn en voor Hilton als geheel, waaronder Botswana, Zambia en Oeganda.

Op Travel Indaba verduidelijkte John Greenleaf, Global Head Hilton Garden Inn: “wij hebben Hilton Garden Inn in Afrika met een prototype gepositioneerd dat specifiek op de regio was afgestemd. Dit prototype voldoet aan de verwachtingen van zowel reizigers als eigenaars in heel Afrika, met behoud van het lichte, heldere en luchtige ontwerp van het merk en het consistente kernaanbod maar tevens met de voorzieningen waar het merk over de hele wereld om bekend staat”.

Elk hotel is gebouwd in de Hilton Garden Inn traditie met moderne kamers, perfect voor werk en comfort. Gasten kunnen ontspannen in een sociale omgeving, genieten van handgemaakte cocktails, lichte hapjes of een diner. De Shop, een 24-uurs winkelruimte, biedt een luxe mix van gezonde, lekkere en verse levensmiddelen, dranken en een eigen koffiebar.

Tot dusver opende Hilton Garden Inn in Afrika vier hotels met ruim 800 kamers:

– Marokko: Hilton Garden Inn Tanger City Center (geopend maart 2016) – Hilton Garden Inn’s eerste vestiging in Afrika, dit pand is een stap verwijderd van het strand en de beroemde Tanger City Mall met een prachtig uitzicht op de stad en de Middellandse Zee.

– Kenia: Hilton Garden Inn Nairobi Airport (geopend februari 2018) – Hilton Garden Inn’s eerste woning in Kenia is een gastvrije oase in de buurt van Nairobi’s internationale luchthaven met een overloopzwembad op het dak.

– Zambia: Hilton Garden Inn Lusaka Society Business Park (geopend in augustus 2018) – Zambia’s eerste Hilton hotel, centraal gelegen in het hart van Lusaka City, perfect voor zakelijke reizigers.

– Botswana: Hilton Garden Inn Gaborone (geopend februari 2019) – Hilton’s eerste hotel in het land, centraal gelegen in het nieuwe Central Business District van de stad.

“Landen als Botswana en Oeganda behoren tot de snelst groeiende economieën ter wereld, met een indrukwekkend bezoekersaanbod. Het merk Hilton Garden Inn doet een beroep op de opkomst van de middenklasse reizigers in en door Afrika en biedt ons de mogelijkheid om hotels te openen die voldoen aan de vraag van onze gasten op belangrijke bestemmingen”, aldus Jan Van Der Putten, VP Operations, Africa and Indian Ocean, Hilton.

Met 14 hotels en bijna 2.400 kamers in de Afrikapijplijn, zal Hilton Garden Inn de komende jaren een aantal first-in-country hotels in de regio verwelkomen. Hilton Garden Inn Kampala in Oeganda en Hilton Garden Inn Mbabane in Swaziland zitten in de pijplijn om deze maand te openen als eerste in het land voor zowel Hilton Garden Inn als Hilton. Ook Hilton Garden Inn Windhoek in Namibië opent later dit jaar, een andere first-in-country voor Hilton Garden Inn. Andere Afrikaanse landen in de Hilton Garden Inn pipeline Malawi, Oeganda, Ghana, Egypte, Ethiopië, de Democratische Republiek Congo, Nigeria en Zuid-Afrika.

Aangezien Hilton Garden Inn zich in Afrika uitbreidt, verwacht Hilton ook haar aanwezigheid in Afrika te verdubbelen van 44 hotels vandaag de dag tot bijna 100 in de komende jaren. Hilton viert deze maand zijn 100ste verjaardag en heeft een rijke erfenis van gastvrijheid en leiderschap in de regio. Hilton was het eerste internationale hotelmerk in de nieuw opgerichte hoofdstad Abuja meer dan 30 jaar geleden. Hilton produceerde infrastructuur, creëerde riolerings- en elektrische systemen, bouwde fabrieken, verharde wegen en wierf teamleden van over de hele wereld aan om de lokale bevolking – van wie velen nog nooit een voet in een hotel hadden gezet – snel te leren een vijfsterren service te leveren aan bijna 1.000 overheidsfunctionarissen.

Hoewel Afrika een belangrijke groeiregio is voor Hilton Garden Inn, bleef het merk in het eerste kwartaal van 2019 ook wereldwijd groeien en opende het 10 nieuwe panden in zes verschillende landen, waaronder Zwitserland, Oostenrijk, Oman, Saudi-Arabië, Botswana en de Verenigde Staten.