Hilton hotels & resorts keert terug naar Melbourne

Hilton, een van de snelst groeiende horecabedrijven ter wereld, kondigde de opening aan van het 244 kamers tellende Hilton Melbourne Little Queen Street. De locatie van het hotel op de hoek van Little Queen en Bourke Streets, biedt gemakkelijke toegang tot de recreatieve en culturele attracties van de stad. Hilton Melbourne Little Queen Street is eigendom van de internationale hoteleigenaar en ontwikkelaar M&L Hospitality en wordt beheerd door Hilton.

Hilton Melbourne Little Queen Street is gunstig gelegen in het hart van Melbourne’s levendige kunst-, theater- en eetdistricten, ligt op de drempel van de belangrijkste zakenwijken van de stad en heeft gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer. Het hotel ligt ook op loopafstand van Bourke Street Mall en Federation Square en op een korte tramrit van populaire toeristische attracties zoals de National Gallery of Victoria, de Royal Botanical Gardens en de Melbourne Cricket Ground. De internationale luchthaven van Melbourne ligt op 23 kilometer van het hotel.

Het historische gebouw van Hilton Melbourne Little Queen Street was voorheen de Melbourne Equity Chambers, gebouwd in 1931, dat bekend stond om zijn bouwstijl en Italiaans-Romaanse en gotische detaillering. Bij de herinrichting heeft de architectuur- en designstudio Bates Smart de charme van het oude gebouw gerespecteerd door de originele kenmerken te restaureren en vervolgens nieuw leven in de site te blazen door een moderne uitbreiding van zes verdiepingen en een nieuwe toren van 16 verdiepingen toe te voegen.

Restaurant Luci is gevestigd in de voormalige grote bankhal van het gebouw en is toegankelijk via de ingang van het hotel aan Bourke Street. Het restaurant serveert eigentijdse Australische gerechten en knipoogt naar Melbourne’s geschiedenis van Italiaanse immigranten en zijn evolutie tot een kosmopolitische culinaire stad. Het menu van Executive Chef Sam Moore is ontworpen om zowel de lokale bevolking als reizigers aan te spreken. Het restaurant wordt vergezeld door The Douglas Club, een weelderige loungebar verdeeld over twee zalen waar cocktails, cognacs, een uitgebreide selectie wijn en champagne, en snacks worden geserveerd.

De kamers zijn voorzien van op maat gemaakte details die het design van het gebouw en Melbourne stadsgezichten vieren – lederen garderobe handgrepen zijn geïnspireerd op vintage bagage, tapijt ontwerpen weerspiegelen patronen gevonden in de Equity Chambers gevel, en prints van Roger Arnall showcase Melbourne architectuur. Tot de moderne voorzieningen op de kamers behoren een HD-tv met ingebouwde Chromecast, speciale koffie van Dukes Coffee Roasters en eersteklas hotelbadproducten van de plaatselijke producent Hunter Lab. Er is ook een volledig uitgeruste 24-uurs fitnessruimte op het terrein.

Er zijn zeven vergader- en evenementenruimten die in grootte variëren van 24 tot 143 m². De ruimten zijn doordrenkt met Art Deco-esthetiek en daglicht, en zijn uitgerust met high-speed Wi-Fi en de nieuwste audiovisuele technologie. Een groot openluchtbalkon op niveau vijf biedt uitzicht op de skyline van de stad en een grote muurschildering van Kitt Bennett. Vergaderingen en evenementen worden ondersteund door Hilton EventReady met CleanStay, dat oplossingen biedt voor elke stap in het planningsproces van een evenement om een evenement te organiseren dat schoon, flexibel, veilig en maatschappelijk verantwoord is. En om de dramatische verschuiving in de manier waarop mensen ontmoeten en vieren aan te pakken, biedt het hotel Hilton EventReady Hybrid Solutions voor evenementplanners.