Hilton Ses Moines downtown opent deuren voor bedrijven, meetings en events

Het nieuw gebouwde Hilton Ankeny Des Moines is het enige hotel dat rechtstreeks verbonden is met de Iowa Events Center, een world-class congrescentrum en de Wells Fargo Arena.

Des Moines’ groeiende status als een van Amerika’s meest toonaangevende technologie-hub, werd op basis de agrarische en technologische invloeden kernachtig in het nieuwe hotel verenigd. Hilton Ankeny beschikt over ramen met een binair patroon en barcodes, op circuit-board geïnspireerde tapijten en lampen die op speelse wijze het uiterlijk van de bedrading nabootsen. Het ‘technische’ hotel biedt digitale check-in, USB-poorten in de levendige lobby en een technische lounge met gratis computers en internet. Als een knipoog naar agrarische wortels van de stad werden de prefab panelen aan de zijkant van het hotel geïnspireerd door tarwe, en zijn de ramen en de buitengevel getooid met rijen maïs en soja. Figuurlijk kleurt de algehele esthetische trui een agrarische omgeving.

Hilton Des Moines Downtown biedt 14.000 sq ft aan vergaderruimte, waaronder een ballroom van 10.000 sq ft die uitgeeft op een idyllisch buitenterras. Alle vergaderruimtes bevinden zich op dezelfde verdieping, waardoor makkelijk diverse multifunctionele vergaderingen en evenementen kunnen worden georganiseerd. Het is het enige hotel in het centrum van Des Moines met daglicht in elke vergaderruimte. Het tech-centrische thema van het hotel is overal aanwezig met o.m. touchscreen-navigatieborden, smart window lighting en click share-technologie in boardrooms.

Hilton Des Moines Downtown biedt gasten de mogelijkheid  om met de lokale bevolking kennis te maken door lokaal geïnspireerde accenten, een roterende kunsttentoonstelling, aangeboden door de Moberg Gallery. Het kunstwerk, gemaakt door lokale en regionale kunstenaars, wordt met trots getoond en is te koop in de lobby van het hotel.

Het hotel is ook de thuisbasis van Park Street Kitchen, een modern restaurant met lokale gerechten, seizoensgebonden ingrediënten en de enige buitenpatio-open haard van Des Moines. De keuken staat onder leiding van Chef-kok Nick Marino, afgestudeerd aan het Culinary Institute of America, die het team vervoegt vanuit zijn vorige functie bij het veelgeprezen Waldorf Astoria Chicago in Hilton