Hilton Tirana

het eerste hotel van het merk in Albanië – wordt eind 2023 geopend

 

Hilton kondigt de ondertekening aan van een managementovereenkomst voor de opening van Hilton Tirana – een gloednieuwe accommodatie met 174 kamers in het hart van de Albanese hoofdstad. Het hotel, dat eigendom is van Kastrati Residences Ltd, een dochteronderneming van Kastrati Group, moet eind 2023 opengaan en wordt het eerste Hilton Hotels & Resorts-hotel in Albanië.

Patrick Fitzgibbon, senior vice president, ontwikkeling, EMEA, Hilton: “Nadat we in 2018 ons eerste hotel in Albanië hebben geopend, breiden we ons portfolio uit met de introductie van Hilton Tirana. Samenwerken met uitzonderlijke eigenaren zoals Kastrati Group heeft geleid tot een enorm momentum in heel Europa, met bijna 450 hotels die in de handel zijn en een pijplijn van 220 panden in ontwikkeling. Tirana ondergaat een transformatie in een bloeiende metropool, en we zien een groot potentieel in deze zich snel ontwikkelende stad. Albanië zag de bezoekersaantallen tussen 2014 en 2019 met meer dan 70% stijgen.”

Shefqet Kastrati, President, Kastrati Group: “We kijken ernaar uit om samen te werken met Hilton om zijn prestigieuze vlaggenschip merk voor de eerste keer naar Albanië te brengen. Tirana blijft groeiende aantallen bezoekers aantrekken naarmate het vordert in zijn ambitie om een “caleidoscopische metropool” te worden.”

Tirana wordt beïnvloed door een mediterraan seizoenklimaat en is naar verluidt een van de zonnigste steden van Europa. Tirana heeft een overvloed aan entertainment, kunst, muziek en eten en de trotse historische monumenten staan in contrast met de moderne gebouwen en het prachtige berglandschap. Tirana’s centrale ligging en moderne vervoersverbindingen maken het ook tot het belangrijkste economische en politieke centrum in Albanië.

Het hotel ligt op korte loopafstand van de belangrijkste toeristische attracties van Tirana, zoals de Et’hem Bey Moskee en het Skanderbeg Monument. Zakenreizigers hebben gemakkelijk toegang tot de nabijgelegen regeringsgebouwen en het financiële centrum, evenals uitstekende vervoersverbindingen naar het treinstation van Tirana en de internationale luchthaven van Tirana, die beide binnen 30 minuten rijden te bereiken zijn.

Het hotel beschikt over 174 kamers, waaronder 18 suites, een executive lounge en een uitgebreide ruimte voor vergaderingen en evenementen. Naast een ruime spa, binnenzwembad en fitnesscentrum, zal het dak, ontworpen om nauw aan te sluiten bij de omgeving, beschikken over een prachtig zwembad en lounge met een adembenemend uitzicht op de Skanderberg Mountains en het park.

Hilton Tirana wordt onderdeel van een portfolio van meer dan 575 hotels en resorts wereldwijd. Het zal het eerste Hilton-branded property in Albanië zijn, na de opening van Hilton Garden Inn Tirana in de zomer van 2018.